Okładka książki - Piraci i potwory morskie

Piraci i potwory morskie

Gdy mama Tosi dostaje propozycję nowej pracy, dziewczynka niespodziewanie przeprowadza się na Mewią Wyspę, gdzie czekają na nią nie tylko wspaniałe zwierzęta, ale również mnóstwo przygód.

Życie na Sztormowych Wyspach jest pełne niespodzianek. Niedługo po przeprowadzce mama Tosi zostaje wezwana na sąsiednią wyspę, żeby pomóc chorej krowie. Niestety gwałtowny sztorm uniemożliwia jej powrót do córki. Przed dziewczynką trudne zadanie - musi sama zaopiekować się pozostałymi w lecznicy zwierzętami. Czy poradzi sobie z opieką nad czworonożnymi pacjentami? Tosia będzie tuż musiała stawić czoła tajemniczemu stworowi wyrzuconemu przez fale na brzeg. Czy to może być prawdziwy potwór morski?

Informacje dodatkowe o Piraci i potwory morskie:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-05-07
Tytuł oryginału: Pirates and Sea Monsters

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Piraci i potwory morskie

Przygoda w foczej zatoce
Gill Lewis0
Okładka ksiązki - Przygoda w foczej zatoce

Nadchodzą wyczekane wakacje. Na Mewią Wyspę przybywają kolejni letnicy, a Tosia zawiera nową przyjaźń. Jednak spokojne letnie popołudnia przerywają...