Okładka książki - Podręcznik ceramika. Obszerne informacje na temat narzędzi, materiałów i technik

Obszerny poradnik pomocny w projektowaniu, formowaniu, wypalaniu i zdobieniu wyrobów ceramicznych. Autor, znany ceramik i wykładowca w szkołach artystycznych, omawia różne rodzaje gliny i typy ceramiki, które można z nich wykonać; sposoby dekorowania; receptury na szkliwa; typy pieców; techniki wypalania.

Książka zawiera 687 ilustracji, w tym przykłady dzieł najlepszych światowych artystów-ceramików.

Informacje dodatkowe o Podręcznik ceramika. Obszerne informacje na temat narzędzi, materiałów i technik:

Wydawnictwo: Arkady
Data wydania: 2026-02-25
Kategoria: Hobby
Tytuł oryginału: The Complete Potter

Tagi: Ceramika i szklarstwo artystyczne Rzeźbiarstwo snycerstwo odlewnictwo

Kup książkę Podręcznik ceramika. Obszerne informacje na temat narzędzi, materiałów i technik

Podręcznik. Ceramika
Steve Mattison0