Okładka książki - Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna


Ocena: 0 (0 głosów)

Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy

i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.

Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:

-       zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki;

-     ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;

-     prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;

-       dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.

Informacje dodatkowe o Polska kuchnia regionalna:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2015-10-31
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788377059203
Liczba stron: 165

więcej

Kup książkę Polska kuchnia regionalna

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Polska kuchnia regionalna - opinie o książce

Inne książki autora
Sekrety i marzenia Violetty
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Sekrety i marzenia Violetty

Kiedy ma się szesnaście lat, za sobą ciągłe podróże i żadnych przyjaciół, życie może być trudne. Dla Violetty, która właśnie wróciła...

Listonosz Pat. Wietrzna ospa
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Listonosz Pat. Wietrzna ospa

Mieszkańcy miasteczka chorowali na wietrzną ospę. Listonosz Pat calutki dzień dostarczał im maść na krosty. Dzięki pracowitości i dobrym radom Pata, chorzy...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy