Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy
i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.
Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:
- zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki;
- ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;
- prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;
- dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.
Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2015-10-31
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 165
Kiedy ma się szesnaście lat, za sobą ciągłe podróże i żadnych przyjaciół, życie może być trudne. Dla Violetty, która właśnie wróciła...
Mieszkańcy miasteczka chorowali na wietrzną ospę. Listonosz Pat calutki dzień dostarczał im maść na krosty. Dzięki pracowitości i dobrym radom Pata, chorzy...
Chcę przeczytać,