Polskie kuchnie regionalne

Ocena: 0 (0 głosów)
Polską specjalnością są pasztety z dziczyzny, kiszone ogórki i kapusta, żury, marynowane grzybki oraz dania z ryb, a z ciast: pierniki, mazurki i sękacz. W książce omówione są specjały każdego regionu, a także zwyczaje związane z daną potrawą. Dobrą tradycją się staje dbanie o lokalne smaki, coraz więcej restauracji i gospód wprowadza regionalne dania do swojego menu. Dzięki temu moskole, bryjka, kwaśnica, haluski, modra kapusta, kołduny i knysze nie zginą całkiem z naszych talerzy.

Informacje dodatkowe o Polskie kuchnie regionalne:

Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7404-642-8
Liczba stron: 192

więcej

Kup książkę Polskie kuchnie regionalne

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Polskie kuchnie regionalne - opinie o książce

Inne książki autora
Ciasto drożdżowe
Tadeusz Barowicz0
Okładka ksiązki - Ciasto drożdżowe

Wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost...

Rożna, ruszty i wędzarnie
Tadeusz Barowicz0
Okładka ksiązki - Rożna, ruszty i wędzarnie

Profesjonalna wędzarnia! Ekologiczne kiełbasy! Jak zbudować odpowiedni ruszt w ogrodzie? W jaki sposób przygotować dania z własnoręcznie wykonanego rożna...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Znajdziesz mnie wśród chmur
Ilona Ciepał-Jaranowska
Znajdziesz mnie wśród chmur
Trzy krowy w niebieskich kajakach
Andrzej Marek Grabowski ;
Trzy krowy w niebieskich kajakach
Pies na medal
Barbara Gawryluk
Pies na medal
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy