Okładka książki - Polskie potrawy na stołach Europy

Polskie potrawy na stołach Europy


Ocena: 0 (0 głosów)
Nie wyobrażamy sobie kuchni francuskiej bez wina, serów i estragonu, włoskiej bez pizzy, spaghetti i oregano, a orientalnej bez ryżu i cynamonu. A polskiej? Czy nieśmiertelny schabowy z kapustą i bigos na stałe zrósł się w świadomości Europejczyków z tradycyjnym polskim menu? Odpowiedź na to pytanie znajdą Państwo w przygotowanej przez nas książce kulinarnej, w której receptury, opracowane przez polskie autorki, określają kulinarne preferencje współczesnych pokoleń Polaków. Z pobieżnej analizy tych upodobań, jasno wynika, że nasze jadłospisy są coraz bardziej dostosowane do zaleceń żywieniowców, a tym samym godne rozpropagowania w kuchniach Europy.

Informacje dodatkowe o Polskie potrawy na stołach Europy:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7337-447-7
Liczba stron: 224

więcej

Kup książkę Polskie potrawy na stołach Europy

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Polskie potrawy na stołach Europy - opinie o książce

Inne książki autora
Bajki pełne miłości
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Bajki pełne miłości

Bajki dla dzieci pełne miłości to zbiór ciepłych, przepełnionych dobrymi emocjami tekstów. Mamusie i tatusiowie napisali dla swoich dzieci nie tylko opowiastki...

500 bowls. Contemporary Explorations of a Timeless Design
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - 500 bowls. Contemporary Explorations of a Timeless Design

Five hundred inspiring variations on the simple, functional bowl will fire any potter`s imagination. Displayed on each page are bowls that reinvent and...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy