Okładka książki - Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli

Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli

W książkach z serii „Przygody logiczne” czytelnik rozwiązuje zagadki wspólnie z bohaterami oraz pomaga im w wykonaniu zadania.

Szukasz książki, która nie tylko bawi, ale także uczy? „Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli” to idealna propozycja dla Twojego dziecka! Ta pełna przygód książka zabiera czytelnika do niebezpiecznej dżungli, gdzie będzie rozwiązywać zagadki, odkrywać tajemnice, ćwiczyć spostrzegawczość i i rozwijać logiczne myślenie.

Dzięki tej książce Twoje dziecko:
• pozna nowe fakty i odkryje tajemnice, które kryje dżungla
• rozwinie wyobraźnię, wyruszając w niezwykłą podróż tropem agenta Artura
• nauczy się radzić sobie z problemami, rozwiązując różne zagadki
• pokocha książki i będzie dumne z przeczytania krótkiej, wciągającej opowieści
• spędzi miło czas w świecie przygód i tajemnic.

Dzięki zadaniom, łamigłówkom i wyszukiwankom każda strona tej książki to nowe wyzwanie. Agent Artur z wiernym psem Tropem wyruszają na niebezpieczną misję dla Agencji Alfa. Mają wytropić szajkę, która prowadzi podejrzane operacje w tajnej bazie pośrodku dżungli. Czy pomożesz im udaremnić plany przestępców?

„Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli” to doskonały prezent dla wszystkich dzieci, które uwielbiają tajemnice i zagadki.

Informacje dodatkowe o Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli:

Wydawnictwo: Papilon
Data wydania: 2025-06-18
Kategoria: b.d
Tytuł oryginału: Martin Oliver

Kup książkę Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli

Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli - opinie o książce

„Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli” to książka autorstwa Martina Olivera, skierowana przede wszystkim do dzieci w wieku od 8 do 12 lat, które lubią zagadki, przygody i nietypową formę czytania, niemniej jednak do gustu może przypaść szerszemu gronu czytelników, bo ja sama jestem pod jej wrażeniem. To połączenie książki przygodowej z łamigłówkami logicznymi, które zachęcają młodego czytelnika do aktywnego uczestnictwa w fabule.
Głównym bohaterem jest Agent Artur, tajny detektyw, który zostaje wysłany do egzotycznej dżungli w celu odnalezienia zaginionego profesora. W trakcie swojej misji natrafia na mnóstwo niebezpieczeństw – od dzikich zwierząt, przez tajemnicze pułapki, aż po złowrogich przeciwników. Kluczową rolę w przygodzie odgrywa czytelnik, który musi rozwiązywać zagadki logiczne, szyfry, labirynty i łamigłówki matematyczne, aby pomóc Agentowi Arturowi przejść dalej.
Książka nie tylko opowiada historię, ale też wciąga czytelnika w jej przebieg. Zagadki są ciekawie skonstruowane, różnorodne i wymagają logicznego myślenia, angażując tym samym czytelnika w akcję powieści. Zadania uczą myślenia przyczynowo-skutkowego, spostrzegawczości i cierpliwości, a to wszystko w lekkiej, przygodowej formie. Dodatkowym atutem książki są ilustracje, które zdecydowanie przyciągają wzrok
Polecam „Przygody logiczne. Agent Artur w dżungli” wszystkim młodym czytelnikom, którzy lubią wyzwania i chcą przeżyć niezwykłą przygodę, jednocześnie ćwicząc umysł. To świetna propozycja dla czytelników, którzy lubią zagadki, przygodowe opowieści i książki, które „coś więcej” niż tylko czytanie.

Avatar użytkownika - mrufka80czyta
mrufka80czyta
Przeczytane:2025-06-30, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam,

Wciągająca i interaktywna książka dla dzieci, która w sprytny sposób łączy elementy przygodowej opowieści z rozwijającymi zadaniami logicznymi.

Młodzi czytelnicy nie tylko śledzą ekscytującą misję agenta Artura i jego psa Tropka, ale również aktywnie uczestniczą w akcji, rozwiązując łamigłówki, szukając wskazówek i podejmując logiczne wyzwania. Idealna propozycja dla dzieci, które lubią zagadki.

Jako mama jestem oczarowana i myślę, że może zachęcić również dzieci, które nie chętnie sięgają po książki. Nie tylko rozwija spostrzegawczość,  ale też kreatywność i umiejętność rozwiązywania problemów.

Idealna na wakacje. Polecam!

Zbigniew Herbert i poetyka daru
Okładka ksiązki - Zbigniew Herbert i poetyka daru

Po dwudziestu latach od śmierci Zbigniewa Herberta i zamknięciu jego dzieła postanowiliśmy oddać głos niemalże w równym stopniu polskim i niepolskim...

Mały Ptyś i Bill. Indiańska Gwiazdka. Tom 2
Okładka ksiązki - Mały Ptyś i Bill. Indiańska Gwiazdka. Tom 2

Drugi tomik humorystycznej serii dla najmłodszych czytelników. Poznajemy wesołe przygody chłopca Ptysia i jego ukochanego spaniela Billa, kiedy jeszcze...