Okładka książki - Rachunek operatorowy

Rachunek operatorowy

Przedstawiamy podręcznik podstawowy pomyślany jako wstępne i przystępne kompendium z zastosowania 3 najważniejszych przekształceń całkowych:

Laplace'a, Fouriera oraz transformaty Z.

Na rynku wydawniczym brakuje pozycji, która w tak przystępny i zarazem systematyczny sposób łączyłaby teorię trzech głównych przekształceń całkowych - Laplace'a, Fouriera oraz transformaty Z - z ich praktycznymi zastosowaniami w dziedzinach technicznych.

Niniejsza książka, zatytułowana Rachunek operatorowy wypełnia tę lukę, oferując zarówno:

solidne podstawy teoretyczne, jak i praktyczne narzędzia analizy sygnałów i układów, dostosowane do potrzeb studentów kierunków inżynierskich.

Książka została opracowana z myślą o studentach kierunków technicznych oraz wybranych kierunków ścisłych, takich jak matematyka i fizyka.

Autorzy - wieloletni wykładowcy Politechniki Poznańskiej - dostosowali treść podręcznika do potrzeb dydaktycznych przedmiotów prowadzonych na kierunkach Elektrotechnika, Automatyka i Robotyka oraz Informatyka.

Informacje dodatkowe o Rachunek operatorowy:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2026-06-12
Kategoria: Inne

Tagi: Technika - zagadnienia ogólne Automatyka przemysłowa Robotyka Elektronika i telekomunikacja

Kup książkę Rachunek operatorowy