Okładka książki - Radiant Black (#3). Radiant Black 3

Radiant Black (#3). Radiant Black 3

Tom 3 cyklu Radiant Black

Obcy z mieczem? Załatwione. Najlepszy kumpel? Ocalony. Wielka kosmiczna wojna? Tym można się zająć kiedy indziej. Po rozwiązaniu wszystkich swoich największych problemów Marshall liczy na chwilę oddechu.

Ale moc Radiantów nie pozostanie w tajemnicy na zawsze -- a ponieważ jego życie osobiste zaczyna się rozpadać, Marshall stanie przed nowymi wrogami, którzy mogą przedwcześnie zakończyć jego karierę superbohatera!

Dla fanów INVINCIBLE. NIEZWYCIĘŻONEGO oraz Mighty Morphin Power Rangers nadchodzi odjechany trzeci tom serii od uznanego pisarza KYLE'A HIGGINSA (Ultraman, C.O.W.L.) i rysownika MARCELO COSTY, którzy prezentują kolejnemu pokoleniu nową odsłonę superbohaterów!

Zawiera zeszyty RADIANT BLACK #13-18 oraz materiał uzupełniający.

Informacje dodatkowe o Radiant Black (#3). Radiant Black 3:

Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2025-09-10
Kategoria: Popularnonaukowe
Tytuł oryginału: Radiant Black 3: Rogues

Tagi: Powieść graficzna (tradycja europejska) Komiks i powieść graficzna - fantasy ezoteryczne Komiks i powieść graficzna - superbohaterowie i superzłoczyńcy Komiks i powieść graficzna - przygodowe i sensacyjne Przestrzeń kosmiczna planety lokalizacje pozaziemskie

Kup książkę Radiant Black (#3). Radiant Black 3

Radiant Black (#3). Radiant Black 3 - opinie o książce

Avatar użytkownika - PopKulturowyKoci
PopKulturowyKoci
Przeczytane:2025-10-25, Ocena: 5, Przeczytałem,

POPKULTUROWY KOCIOŁEK: Radiant Black tom 3 kontynuuje dynamiczną serię. Marshall, obecny Radiant Black, po uratowaniu Nathana, pragnie chwili spokoju. Jego superbohaterskie życie staje się rutyną pełną reklam i ratowania pieszych. Niestety, moc Radiantów nie może pozostać tajemnicą na zawsze. Życie osobiste Marshalla zaczyna się rozpadać pod wpływem sekretów i kłamstw. Pojawiają się nowi, zorganizowani wrogowie, którzy chcą jego mocy. Marshall staje przed wyzwaniem, które może szybko zakończyć jego karierę bohatera.

Trzecia odsłona serii zawierająca materiał z oryginalnych zeszytów 13-18, sprawnie łączy akcję z obyczajowością. Narracja skupia się tu zarówno na Marshallu, jak i Nathanie, co nadaje historii głębi. Duet tych bohaterów pokazuje, jak pewne decyzje wpływają na życie prywatne i zawodowe. Pokazane są tutaj dalekosiężne konsekwencje niektórych podjętych działań. Sprawia to, że tytuł staje się bardziej dojrzały i głębszy. Marshall zderza się tu z rozpadem relacji i zaufania bliskich. Bycie zamaskowanym herosem okazuje się bowiem źródłem wielu nieszczęść. Takie podejście do tematyki superbohaterskiej jest naprawdę ciekawe. Autor ponadto umiejętnie komentuje dzisiejszy cyfrowy świat. Wątki influencerów, kryptowalut czy pogoni za sławą są bardzo aktualne.

Tomik nie jest jednak pozbawiony swoich pewnych wad. Fabuła jest tutaj momentami troszkę zbyt chaotyczna. Wynika to głównie z próby wprowadzenia zbyt wielu nowych postaci do historii jednocześnie. Tempo fabuły w paru scenach jest też niepotrzebnie zbyt szybkie, nie pozwalając tym samym należycie wybrzmieć danej chwili.

Marshall i Nathan są sercem tej superbohaterskiej opowieści. Duet ten wciąż odbija się od siebie, a ich decyzje wzajemnie się przenikają. Jest to realistyczne i zmusza do refleksji nad przyjaźnią. Obaj bohaterowie mają coś do stracenia. Różnie rozumieją odpowiedzialność, co jest fascynującym motywem.

Warty uwagi czytelnika jest tu również Żółty Radiant, który wnosi do historii złożoność dzięki równoległym liniom czasowym. Wiele dzieje się także po drugiej stronie. Złoczyńcy w tym uniwersum są zaskakująco dobrze zorganizowani i stanowią oni realne zagrożenie dla bohaterów. To dzięki nim historia o wyborach i moralnych dylematach nabiera głębi i realistyczności....

Świąteczny kuferek zabaw
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Świąteczny kuferek zabaw

Kuferki pełne baśni Poznajcie mądre i wzruszające historie: Pinokia, Czerwonego Kapturka, Kopciuszka, Królewny Śnieżki i bawcie się kolorowymi naklejkami...

Beskid Sądecki. Mapa turystyczna
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Beskid Sądecki. Mapa turystyczna

Zgodność z GPS, panorama widokowa, trasy wycieczkowe....