Okładka książki - Rzym i Watykan

Rzym i Watykan

RZYM I WATYKAN- pomysł na idealne wakacje!

Twój inspirator zaprowadzi cię w każdy zakamarek Rzymu i Watykanu. Nic cię nie ominie!

Z nami poznasz różne oblicza Rzymu! Klasyczne z Forum Romanum i Koloseum, których nie można pominąć podczas nawet najkrótszej wizyty. Turystyczne z Piazza di Spagna, słynnymi schodami i najstarszą w Rzymie kawiarnią Antico Caffe Greco. Modne na Zatybrzu, które tętni życiem do późnych godzin nocnych. Na własne oczy zobaczysz Watykan, plac i Bazylikę św. Piotra, Kaplicę Sykstyńską i inne zgromadzone tam skarby, będące wyjątkowym pomnikiem ludzkiego geniuszu, tytanicznej pracy i refleksji nad losem człowieka.

Wspólnie z Barbarą Kamińską opracowaliśmy przewodnik po Wiecznym Mieście. Znajdziesz w nim ranking atrakcji i rekomendacje autorki, knajpki polecane przez miejscowych, intuicyjną nawigację, a do wszystkich wyjątkowych miejsc doprowadzi cię rozkładana mapa.

Barbara Kamińska - licencjonowana przewodniczka po Rzymie i Watykanie. Prowadzi blog Planet Rome, gdzie opowiada o zwiedzaniu, historii, najlepszej lokalnej kuchni i codziennym życiu w Rzymie, Watykanie i regionie Lacjum.

Informacje dodatkowe o Rzym i Watykan:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2025-05-07
Kategoria: Inne

Tagi: Przewodniki turystyczne

Kup książkę Rzym i Watykan

Rzym. O życiu wśród rzymian, szepczących posągach i kojącej Ostii
Barbara Kamińska0
Okładka ksiązki - Rzym. O życiu wśród rzymian, szepczących posągach i kojącej Ostii

Rzym. O życiu wśród rzymian, szepczących posągach i kojącej Ostii   Inspirująca opowieść o zaskakującej codzienności w Wiecznym Mieście i osobisty przewodnik...