Okładka książki - Sekretna historia pana White

Sekretna historia pana White

Bestsellerowa międzynarodowa seria thrillerów.

Mówią, że człowiek nie rodzi się zły. On jest wyjątkiem.
Od dziecka jest niezdolny do empatii.
Chodzi własnymi, sekretnymi ścieżkami.
Potrafi zmanipulować i złamać każdego, bez wyjątków.
Działając w cieniu, przesuwa pionki, które zmieniają oblicze świata - kim naprawdę jest czarny charakter bestsellerowych thrillerów Juana Gómeza-Jurado? Jak narodził się jeden z największych i najbardziej zagadkowych złoczyńców literatury kryminalnej?
Poznaj Sekretną historię pana White'a, głównego antagonisty uniwersum Reina Roja.

Informacje dodatkowe o Sekretna historia pana White:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2024 (data przybliżona)

Kup książkę Sekretna historia pana White

Sekretna historia pana White - opinie o książce

Avatar użytkownika - Chwilapauli
Chwilapauli
Przeczytane:2025-02-24, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2024,

Opowiadanie to należy przeczytać po przeczytaniu książki "Pacjent", ponieważ może zepsuć "smaczki", które poznamy dopiero w książce. Poznajemy tutaj lepiej Pana White'a, dowiadujemy się dlaczego jest taki jaki jest, taki, jakim go poznaliśmy w serii o Antonii Scott. Poznajemy go, kiedy był jeszcze małym chłopcem. Chłopcem, który był specyficzny. Interesował się szczurami i na pamięć nauczył się zawartości trutki dla nich. Obserwował je i uczył się ich słabości. Kiedy był na studiach obserwował, jednak nie komentował. Przyswajał wiedzę. Nie okazywał empatii. White uważał, że nikt nie jest do końca zdrowy.

Opowiadanie przyprawia trochę o ciarki. Czuć było z niego chłód. Jednak wielokrotne powtarzanie słowa "młodzieniec" troszkę mnie irytowało. Ale zdecydowanie ta historia pokazała, że Pan White jest bezwzględny, jeśli do czegoś dąży, to na pewno zostanie to wykonane.

Ta sekretna historia pokazała, że Pan White jest psychopatą, który wszystko robi z zimną krwią.

Pan White to bohater znany z książki "Pacjent". Manipuluje, dręczy i nie czuje empatii. Swoje ofiary doprowadza do ostateczności. Poznajemy kilka faktów z jego życia przed zleceniem, które ma miejsce w poprzedniej książce.

Historia warta uwagi, chociaż czuję niedosyt.

Todo Vuelve. Wszystko powraca
Juan Gómez-Jurado0
Okładka ksiązki - Todo Vuelve. Wszystko powraca

TODO VUELVE WSZYSTKO POWRACA ...WIĘC LEPIEJ WIEDZIEĆ, JAK PRZYJMOWAĆ CIOSY. Wszystko, czego pragnie Aura Reyes, to przeżyć jeszcze dziesięć minut...

Legenda o złodzieju
Juan Gómez-Jurado0
Okładka ksiązki - Legenda o złodzieju

Ekscytująca podróż w czasie do XVI-wiecznej Sewilli -  fascynującego świata żebraków i prostytutek, szlachty i kupców, fechmistrzów...