Okładka książki - Sisters. Tom 19. Przeprowadzka!

Sisters. Tom 19. Przeprowadzka!

Nowy album prześmiesznej serii o przygodach dwóch sióstr: nastoletniej Wendy i o kilka lat młodszej Marine.

Rodzinę bohaterek czeka przeprowadzka. Zamieszania będzie co niemiara, a wiadomo, że w rozgardiaszu łatwo o dziwne i śmieszne sytuacje. Czy dziewczynkom spodoba się nowy dom? Czy będzie im brakowało miejsca, w którym się wychowały? Może przeprowadzka spowoduje, że również w innych sprawach postanowią coś zmienić? Na pewno jednak nie zmienią swoich szalonych charakterów, a właśnie one gwarantują nam dobrą zabawę!

Autorami cyklu są scenarzysta Christophe Cazenove (współtwórca niemal czterdziestu serii humorystycznych dla dzieci i dorosłych, w tym ,,Mali bogowie", ,,Kasia i jej kot" czy ,,Zoo wymarłych zwierząt") oraz rysownik William Maury, który oprócz ,,Sisters" ilustruje inną opowieść Cazenove'a - ,,Zombiaczek".

Informacje dodatkowe o Sisters. Tom 19. Przeprowadzka!:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2025-10-29
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les Sisters tome 19: Ça déménage!

Tagi: Komiks i powieść graficzna - humorystyczne

Kup książkę Sisters. Tom 19. Przeprowadzka!

Sisters. Tom 19. Przeprowadzka! - opinie o książce

Przed Marine i Wendy nowe wyzwania. Ich rodzina się przeprowadza, co nie pójdzie wcale tak gładko. Będzie dużo śmiechu, a jednocześnie trochę dziwnych sytuacji. Jak potoczy się przeprowadzka? Jak sobie poradzą ze zmianą domu? Czy będą tęsknić? Czy spodoba im się w nowym domu? Co jeszcze się stanie?

To już 19 tom przygód Wendy i Marine, serii, którą my uwielbiamy. Tak jak poprzednie, tak i ten okazał się ciekawy, zabawny, wciągający i pełen zaskakujących momentów.

Sporą zaletą jest fakt, że przygód w komiksie jest wiele, a każdy na osobnej stronie. Takie rozwiązanie jest nie tylko ciekawe, ale również praktyczne. Komiks śmiało, można czytać na raty, nie gubiąc wątku.

Ilustracje ciekawe, kolorowe, przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.

Tekst jest ciekawy, wciągający i zrozumiały, a to sprawia, że komiks czyta się szybko i z wielką przyjemnością.

„Sisters. Przeprowadzka Tom 19” to kolejny tom ze świetnej serii komiksów. Nam bardzo się podobał i z przyjemnością polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Nightwing. Czas Tytanów. tom 3
Okładka ksiązki - Nightwing. Czas Tytanów. tom 3

Po wydarzeniach z Mrocznego Kryzysu Dick Grayson objął przywództwo nad Tytanami... Drużyna stała się najważniejszym zespołem w Uniwersum DC i przeniosła...

Przygody Wicka Buły w raju i inne przedwojenne komiksy antykomunistyczne
Okładka ksiązki - Przygody Wicka Buły w raju i inne przedwojenne komiksy antykomunistyczne

Trzeci tom serii Dawny Komiks Polski prezentuje przedwojenne komiksy antykomunistyczne, w tym bardzo popularną w II RP historię Wicka Buły, który odwiedził...