Okładka książki - Smocza iskra. Spark The Flames. Tom 1

Smocza iskra. Spark The Flames. Tom 1

Każdy pożar zaczyna się od iskry!

Gdy chodzi o smoki, nie ma czegoś takiego jak bezpieczeństwo. Ukrywam się przed Hordą, żeby przetrwać. Ale pewnego dnia mnie znajdują... ON mnie znajduje. Aeson Noctis, drugi syn króla i mój nowy oprawca. Aeson myśli, że może mnie zmusić do powrotu do Paragon City, wykorzystać i zawłaszczyć sobie moją moc.

Smoki powinny bardziej pilnować, kogo wpuszczają do swojego miasta. Nie jestem żadną marionetką. Szukam odpowiedzi i nie spocznę, póki ich nie otrzymam. Przybyłam tu po zemstę.

Gdy chodzi o smoki, nie ma czegoś takiego jak bezpieczeństwo - wiem to, ponieważ jestem jedną z nich i teraz zadbam, by Horda zapłaciła za to, co zrobiła.

Informacje dodatkowe o Smocza iskra. Spark The Flames. Tom 1:

Opinie o książce - Smocza iskra. Spark The Flames. Tom 1

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2026-04-01, Ocena: 6, Przeczytałam,
🐉„SMOCZA ISKRA” to cudowna historia w której smoki dowodzą i pragną odnaleźć prawdę.Prawdę,która zabrała bliskich i zmieniła na rządzę zemsty,by przynieść ulgę za zaznane krzywdę oraz przelaną krėw.Smoczyca Ever to bardzo tajemnicza i intrygująca postać.Jest smokiem,lecz nie może go „uaktywnić” i to spędza jej sen z powiek. Uciekając,trafia w ręce innych smoków,którzy chcąc pomóc mają swój cel.Jednakże Ever nie pozwoli sobie na sterowanie swym życiem,bo zbyt dużo przeszła i dużo widziała. Poznawanie jej osobowości krok po kroku jest wspaniałe. Nowo pojawiające się postacie obok niej nie tylko mieszają,ale dają szansę na realizację skrywanej zemsty. 🐉To moje pierwsze spotkanie ze smokami w książce i muszę się przyznać,że to było zdecydowanie zbyt późno! Niecne zamiary smoków,trudność w przemianie czy skrywana magia oczarowała mnie. Nie tylko dobrze poprowadzona fabuła z nutą niepewności i niejasności jest mocną stroną tej historii,lecz także niewypowiedziane słowa doprowadzają do nieplanowanych zwrotów akcji. To daje emocji i chwil doprowadzających do zmian zamiarów bohaterów oraz powodów ich częstych decyzji. 🐉Zakończenie jest wielkim zaskoczeniem! Dzięki niemu chcemy na już kontynuację,bo ta przygoda dopiero się rozkręca! Jeśli kochasz romantasy a zwłaszcza niezapomniane smoki to koniecznie musisz przeczytać tą książkę!🐉Ogromnie polecam📖

Smocza iskra. Spark The Flames. Tom 1 - opinie o książce

Avatar użytkownika - KamaZ03
KamaZ03
Przeczytane:2026-03-31, Ocena: 6, Przeczytałem,

Smok , nawet jeśli uśpiony z czasem się obudzi.

Serce nie zawsze wybiera łatwą drogę , jednak warto nią podążyć.

Przeznaczenia nie oszukasz , choćbyś zawzięcie próbował.

Ever ucieka. Marzy nawet o tym by umrzeć po tym co przeżyła i ujrzała.

Tak właściwie nie powinna istnieć i woli śmierć niż kolejne konfrontacje z Wistanem, którego szczerze nienawidzi.

Skok z urwiska nie zakończył jednak życia młodej kobiety.

Po wielu dniach spędzonych na ucieczce trafiła ona w ręce Hordy - kolejnych wrogów- tych , którzy odebrali jej bliskich i być może odpowiadają za ciążącą na niej klątwę.

Szybko jednak okazuje się, że nie wszystko jest tak jednoznaczne jakby się wydawało, a gdy dodać do tej układanki Aresona Noctisa- smoczego księcia i dowódcę Armii na którego obecność wyostrzają się wszystkie zmysły zaś do głosu dochodzą uczucia?

Czy można znaleźć prawdziwą miłość w świecie w którym każdy krok może kosztować życie?

Frakcje, walka o władzę, manipulacja. To wszystko czeka w mieście Czterech Poziomów.

Tę książkę się dosłownie pochłania. Uniwersum wykreowane przez Ivy Asher wciąga jak wir i jest nue tylko złożone i pełne sekretów.

Cechują je dynamika i oryginalność nie pozwalająca złapać oddechu.

To historia, w której nic nie jest czarno-białe, a każdy bohater skrywa więcej, niż chce pokazać. Smocza iskra to opowieść o bólu, stracie i próbie odnalezienia siebie w świecie, który nie daje drugich szans... a mimo to czasem je wymusza.

Ever to bohaterka, którą trudno jednoznacznie ocenić -- złamana, zdeterminowana, momentami irytująca, ale przez to cholernie prawdziwa. Jej wewnętrzna walka jest równie intensywna jak konflikty, które rozgrywają się wokół niej. I właśnie to sprawia, że tak łatwo się w nią wciągnąć.

Areson Noctis? To nie jest ,,kolejny książkowy książę". Jest niepokojący, magnetyczny i zdecydowanie niebezpieczny -- dokładnie taki, jaki powinien być smoczy dowódca. Relacja między nim a Ever nie jest cukierkowa. To napięcie, niedopowiedzenia i emocje, które bardziej parzą niż dają ukojenie.

Świat stworzony przez Ivy Asher naprawdę robi robotę -- Miasto Czterech Poziomów żyje własnym życiem, a polityka, frakcje i ukryte motywy sprawiają, że cały czas czujesz się, jakbyś chodziła po cienkim lodzie.

To książka, która: - wciąga od pierwszych stron

- nie daje chwili wytchnienia

- zostawia z milionem pytań i potrzebą ,,jeszcze jednego rozdziału"

I najważniejsze -- to dopiero początek większej historii.

Bo tutaj nic się tak naprawdę nie kończy... wszystko dopiero się rozpala. ?

Opad
Opad