Okładka książki - Smoczpospolita. Tom 2 - Na kresach Gadzirodu

Smoczpospolita. Tom 2 - Na kresach Gadzirodu

Rzeczpospolita wyzionęła ducha. Po jej rozczłonkowanym korpusie tuła się wysłannik pruskiego monarchy, Gottlieb von Donitz. Emerytowany wojak i chemik otrzymał nietypową misję. Usypia smoki. Dzięki jego pracy po dwóch latach od finalnego rozbioru dawna Polska nie jest już zapyziałym ciemnogrodem, w którym mityczne stwory czują się jak u siebie. Tropiciel dobrze się o to postarał.

Gdy wydaje mu się, że gadzie zagrożenie powoli mija, spotyka na swojej drodze coś, przy czym wszystkie dotychczasowe stworzenia jawią się jako igraszka. Dociera do miejsca, o jakim dawni Piastowie woleli zapomnieć, a ich potomkowie nawet nie chcieli wiedzieć o jego istnieniu.

Zawadiaka przekona się na własnej skórze, że prawdziwe zło czuje się najlepiej tam, gdzie nikt o nim nie pamięta. Czai się na rubieżach, w których granice państw, a nawet zaświatów, niepostrzeżenie się zacierają. A za wchodzenie z nim w układy trzeba zawsze zapłacić wysoką cenę.

Informacje dodatkowe o Smoczpospolita. Tom 2 - Na kresach Gadzirodu:

Kup książkę Smoczpospolita. Tom 2 - Na kresach Gadzirodu

Smoczpospolita
Łukasz Pacia0
Okładka ksiązki - Smoczpospolita

Schyłek osiemnastego stulecia. Na wciąż jeszcze ciepłym truchle świeżo zdemontowanej Rzeczypospolitej uwijają się rzesze pruskich urzędników, pragnących...