Okładka książki - Souichi i inne klątwy

Souichi i inne klątwy

„Poczekajcie tylko... Zmienię wasze życie w horror!”.

Souichi, najmłodszy syn państwa Tsujii, to dziwne dziecko. Podzwaniając trzymanymi w ustach gwoździami, wygłasza przerażające klątwy – które, co gorsza, działają...

Zapraszamy do wypełnionego czarnym humorem świata Souichiego, gdzie będzie was niepokoił nawet własny śmiech.

Informacje dodatkowe o Souichi i inne klątwy:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2015-12-01
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: 双一の勝手な呪い (Souichi no Katte na Noroi)
Język oryginału: japoński
Tłumaczenie: Urszula Knap

Kup książkę Souichi i inne klątwy

Souichi i inne klątwy - opinie o książce

W końcu! Odważyłam się zanurzyć w pokręcony i mroczny świat kreowany przez Junjiego Ito! Zrobiłam tylko jeden błąd - przeczytałam w nocy! I miałam potem senne koszmary!

Nieznośny dzieciak kontra reszta świata.
Souichi jest antyspołecznym chłopcem o sadystycznych skłonnościach, takie wcielone diablątko lubiące okrutne psoty.

Wiecznie zamknięty w swoim pokoju, mający przedziwne obsesje i parający się klątwami wobec tych, którzy go w jego mniemaniu skrzywdzili. Plujący gwoździami, zabawiający się słomianymi kukiełkami... Los bywa przewrotny i często jego własne psikusy obracają się przeciw niemu. I to bywa momentami zabawne! Ten groteskowy, czarny humor przypadł mi do gustu.

Jest tak irytująco złośliwy, że nie da się go lubić, a jednocześnie wzbudza litość. Jego poczucie samotności i wyalienowanie ze społeczeństwa są namacalne. Każdy z nas pragnie być akceptowany w otoczeniu, bycie wyrzutkiem nie jest miłe.

To jest takie niepokojące! Surrealne elementy grozy i świata nadprzyrodzonego przerażają!

Najbardziej podobał mi się tu "Szmaciany nauczyciel" z moim ulubionym motywem, czyli szmacianymi kukłami. Jest w tym wszystkim coś hipnotyzującego, wciągającego niczym w bagno w ten pokręcony groteskowy świat Souichiego. Mam ochotę przeczytać wszystko od Junijego! Polecam!

Uzumaki. Spirala
Junji Ito0
Okładka ksiązki - Uzumaki. Spirala

Sprężyny. Ślimaki. Spływająca woda. Dym z krematorium. Gałęzie drzew. Naczynia. Włosy. Linie papilarne. Całe ludzkie ciało... W ilu jeszcze miejscach...

JUNJI ITO tom 01 - Tomie cz.1
Junji Ito0
Okładka ksiązki - JUNJI ITO tom 01 - Tomie cz.1

Tomie, pewna niezwykle urodziwa dziewczyna, skrywa mroczną tajemnicę. Dla zwykłego kaprysu uwodzi mężczyzn, a ci szybko tracą dla niej głowę. Ich miłość...