Czy Ty też masz dosyć pułapek przecen, rabatów i ,,wojen cenowych"?
Czy to możliwe, że cały twój biznes mógłby być bardziej dochodowy... tylko dzięki zmianie w sposobie ustalania cen?
Strategie pricingowe to książka, która pokazuje, jak najlepsi grają w grę o zyski - i wygrywają. Nie przez obniżanie cen czy rozdawanie rabatów, ale dzięki mądrze ustalanym strategiom cenowym. To nie jest kolejna teoria o finansach - to praktyczny przewodnik oparty na realnych przykładach decyzji podejmowanych przez liderów takich firm jak Google, Microsoft, Unilever, DHL czy Zalando. To organizacje, które nie tylko przystosowały się do zmian rynkowych - one je kreowały.
W środku znajdziesz:
skuteczne strategie cenowe, które wdrożysz również w swojej firmie fascynujące historie o tym, jak subskrypcje zmieniły całe modele biznesowe skuteczny sposób myślenia o ,,wartości" i ,,cenie" narzędzia, które możesz wdrożyć w swoim zespole już jutro.Dzięki tej książce:
przestaniesz traktować cenę jak ,,ostatnią decyzję" - i zrobisz z niej strategiczne narzędzie nauczysz się mówić o cenie z dumą, a nie ze strachem zbudujesz firmę, która zarabia więcej bez zmian w produkcie czy sprzedażyTo książka dla ciebie, jeśli:
jesteś przedsiębiorcą, który chce rosnąć bez spalania marży zarządzasz zespołem sprzedażowym, marketingowym lub pricingowym szukasz konkretnej przewagi w czasach niepewności gospodarczejTo książka, do której będziesz wracać przed każdą ważną decyzją o cenie.
Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2026-03-06
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Pricing Decoded. How Leading Pricing Practitioners Manage Price to Boost Profits