Okładka książki - Świadkowie i prześladowcy. Opowieści o pierwszych męczennikach chrześcijańskich

Świadkowie i prześladowcy. Opowieści o pierwszych męczennikach chrześcijańskich

Poznaj historię pierwszych męczenników za wiarę - poruszającą opowieść o tych, którzy za wierność Chrystusowi oddali życie. Profesor Stanisław Stabryła w formie literackich opowiadań, opartych na faktach historycznych, przybliża losy św. Szczepana, św. Agnieszki, św. Polikarpa i wielu innych. To książka, która inspiruje do odwagi i przypomina, że wierność Prawdzie zawsze ma sens - nawet jeśli kosztuje wszystko.

Informacje dodatkowe o Świadkowie i prześladowcy. Opowieści o pierwszych męczennikach chrześcijańskich:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2025-04-25
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Religie i wierzenia

Kup książkę Świadkowie i prześladowcy. Opowieści o pierwszych męczennikach chrześcijańskich

Znak, któremu sprzeciwiać się będą. Pierwsi wrogowie Chrystusa
prof. Stanisław Stabryła0
Okładka ksiązki - Znak, któremu sprzeciwiać się będą. Pierwsi wrogowie Chrystusa

KIM BYLI PIERWSI PRZEŚLADOWCY CHRZEŚCIJAN? DLACZEGO TAK BARDZO NIENAWIDZILI NOWEJ RELIGII? Profesor Stanisław Stabryła przedstawia życiorysy...