Okładka książki - Świat na talerzu

Świat na talerzu


Ocena: 0 (0 głosów)
Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych zakątkach świata, ale nie tylko... Z opowieści naszych autorów przebija też nostalgia za polskim barszczem, razowcem i świeżutką mizerią. Jak smakują pieczone mrówki, hamburger z krokodyla, świeży szpik z kości karibu? Jak przyrządzić najsmaczniejsze karaluchy? Jaki był ulubiony koktajl Ernesta Hemingwaya? Co Szwedzi dodają do klusek? Odpowiedzi na te pytania i egzotyczne przepisy można znaleźć w książce. Pomysł, opracowanie tekstów, wstęp, sylwetki Autorów i przypisy: Beata Pawlikowska.

Informacje dodatkowe o Świat na talerzu:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2004-11-01
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-89019-87-6
Liczba stron: 206

więcej

Kup książkę Świat na talerzu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Świat na talerzu - opinie o książce

Inne książki autora
Księga kodów podświadomości.
Beata Pawlikowska0
Okładka ksiązki - Księga kodów podświadomości.

Podświadomość jest pilnym uczniem, który bada rzeczywistość i zapisuje wnioski na żelaznych tablicach. Umieszcza je w twoim umyśle w takim miejscu...

W dżungli zdrowia
Beata Pawlikowska0
Okładka ksiązki - W dżungli zdrowia

Zmieniałam się podczas podróży. Obserwowałam jak działa moje ciało i umysł w różnych krajach, gdzie inaczej żyje się na co dzień, używa się...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy