Okładka książki - To czego chcę patronujemy

To czego chcę

Czasem prawdziwy dom znajdujemy nie tam, gdzie ktoś nas zaprasza, lecz przy kimś, kto pojawia się, gdy najbardziej potrzebujemy drugiej szansy.
Po trudnym małżeństwie i rozwodzie Marzena wreszcie zaczyna czuć, że stoi na własnych nogach – prowadzi firmę, kupuje dom i powoli buduje życie, w którym jest miejsce na spokój, ciszę i wiernego towarzysza – wielkiego owczarka niemieckiego.

W jej codzienności jest też Karol. Z dalekich Włoch przysyła opowieści o słońcu, morzu i innym tempie życia.

Kiedy nadchodzi zima, pojawia się Maciej – bezdomny lekarz z przeszłością, o której wolałby nie mówić. Początkowo jest tylko kimś, komu za wszelką cenę trzeba pomóc.

Stopniowo Marzena zaczyna dostrzegać, że najważniejszych wyborów dokonujemy wtedy, gdy się ich najmniej spodziewamy.
To opowieść o powracającym zaufaniu, o odwadze zaczynania od nowa.

Informacje dodatkowe o To czego chcę:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2026-04-27

Tagi: obyczajowe

Kup książkę To czego chcę

Tam, gdzie będzie lepiej
Joanna Kruszewska0
Okładka ksiązki - Tam, gdzie będzie lepiej

Ogromny dom, w którym wszystko jest doskonałe. Nieograniczone możliwości finansowe. Życie godne pozazdroszczenia? Tak, można by było podsumować los...

Wszystko się zaczyna
Joanna Kruszewska0
Okładka ksiązki - Wszystko się zaczyna

Za każdą przyjemność trzeba zapłacić i czasami lepiej dwa razy się zastanowić, czy chwila radości warta jest swojej ceny. Seniorka rodu Bialickich oraz...