Silny. Arogancki. Zbyt czarujący, żeby mu się oprzeć.
Tatiana Brave potrafi zachować równowagę na lodzie, ale w życiu idzie jej znacznie gorzej. Kiedy jej kariera chwieje się w posadach, a finanse i relacje rodzinne rozsypują się jak domek z kart, ostatnią osobą, której chce w swoim życiu, jest arogancki zawodnik MMA - Travis Carter. Zwłaszcza że to brat jej największej rywalki.
Travis jest pewny siebie, przystojny i przyzwyczajony do wygrywania. Ale za blaskiem sławy i rzeszą fanek kryje się mężczyzna, który od lat dźwiga ciężar rodzinnych długów i samotności. Gdy jego kariera staje na krawędzi, Travis wpada na desperacki pomysł - fałszywe zaręczyny z kobietą, która go nienawidzi.
Dziewięćdziesiąt dni pod jednym dachem.
Zero uczuć. Zero dotyku. Tylko układ.
Tyle że między nim a Tatianą iskrzy od pierwszego spojrzenia. A ich relacja szybko przestaje być tylko grą. Bo kiedy serce zaczyna bić szybciej, granica między pozorami a prawdą całkowicie się zaciera.
Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek: 18+
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2026-01-28
Tytuł oryginału: Pretend It's Real for Me
Przeczytane:2026-02-08,
"Jak przez mgłę odtwarzałam w myślach każdy pocałunek składany na mojej twarzy, który miał odkupić stracony czas. Każdy dotyk, każde słowo."
⛸️⛸️⛸️
Już kilka razy spotkałam się z twórczością Whitney G.
Jej powieści zarażają optymizmem.
Wzbudzają wiele emocji.
Bawią i wzruszają.
Potrafią oczarować.
"Udawaj, że mnie kochasz" Whitney G. to druga część serii "You Belong With Me", która stanowi historię Tatiany i Travisa.
Jeśli czytaliście pierwszy tom - "Rzuć go dla mnie" to zdążyliście już nieco poznać tych bohaterów. Niemniej nie musicie znać tej książki, by sięgnąć po "Udawaj, że mnie kochasz".
Uwierzcie, że ta powieść Was zaskoczy i będziecie się przy niej świetnie bawić.
Tatiana i Travis to dwa żywioły.
To woda i ogień.
To dwa przeciwstawne bieguny magnesu, które przyciągają się z przeogromną siłą.
To temperament.
To pasja.
To determinacja.
To siła.
Oboje są szaleni. Z uporem dążą do celu. Mają plany i marzenia, które pragną zrealizować. Są pewni siebie i zaborczy, ale mają serca, które łatwo jest złamać.
Tatiana jest łyżwiarką. Kocha to, co robi i jest w tym naprawdę dobra. Zdobywa sławę i uznanie. Pnie się po szczeblach kariery. Ale los nie jest dla niej łaskawy i wszystko to, do czego dążyła swoją ciężką pracą, zaczyna rozpadać się niczym domek z kart.
Wtedy też na jej drodze pojawia się Travis - brat jej największej rywalki, a także pewny siebie i jakże gburowaty zawodnik MMA, który składa jej propozycję nie do odrzucenia - przez dziewięćdziesiąt dni mają być parą...
Brzmi szalenie i niedorzecznie, jednak obojgu, taki układ, może przynieść same korzyści.
Zero uczuć.
Zero dotyku.
Zero zbliżeń.
Wydaje się łatwe do zrealizowania.
Jednak cały szkopuł tkwi w tym, że już od pierwszego spojrzenia, ciągnie ich do siebie, chociaż żadne nie jest w stanie się do tego przyznać.
Możecie więc sobie tylko wyobrazić, jak szeroki uśmiech będzie gościł na Waszych twarzach, gdy zagłębicie się w historię Tatiany i Travisa.
Ich nieustanne słowne przepychanki, rozbawią Was do łez, a sarkazm i ironia, sprawią, że nie będziecie chcieli odkładać "Udawaj, że mnie kochasz" na później.
Tę książkę czyta się jednym tchem.
Wciąga od pierwszych stron, wywołując salwy śmiechu.
Przy tej książce nie da się przejść obojętnie.
Niejednokrotnie Was oczaruje.
Niejednokrotnie Was zaskoczy.
Zastosowany w niej motyw hate dating zdecydowanie nadaje jej uroku.
A sportowa rywalizacja i relacja jaka zaczyna pojawiać się miedzy bohaterami dodaje głębszego wydźwięku.
Świetnym zabiegiem ze strony autorki jest prowadzenie historii w czasie przyszłym i teraźniejszym.
Dzięki temu możemy jeszcze bliżej przyjrzeć się bohaterom, poznać ich i zrozumieć.
Osobiście uwielbiam takie powieści i sięgam po nie z ogromną ciekawością.
Mam nadzieję, że Wy także dacie szansę serii "You Belong With Me" i pozwolicie się jej oczarować.
Polecam 💜