Okładka książki - Ups! I love you (again)

Ups! I love you (again)

Dla wszystkich, którzy wierzą w miłość z happy endem.

W najgorsze walentynki swojego życia Olga nauczyła się, że miłość bywa bolesna. Lata później ma jednak szansę znowu je polubić.

Gdy jej życie, z poukładanego i do bólu schematycznego, niespodziewanie zmienia się pod wpływem korespondencji z nieznajomym, który podpisuje się jako X, dziewczyna musi zdecydować, czy jest gotowa zapomnieć o bólu i otworzyć się na nowe. Listy Iksa są delikatne, uważne i pełne słów, których nie da się nie poczuć. A momentami także lekko pikantne i przyprawiające o szybsze bicie serca. Gdy jednak Olga postanawia się z nim spotkać, odkrywa gorzką prawdę, która rujnuje jej serce.

Czy po ciosie, który wymierzyło jej życie, uda jej się jeszcze zaufać i uwierzyć w miłość? I czy randka czternastego dnia każdego miesiąca może odczarować przeszłość i dać szansę na szczęśliwe jutro?

Ta historia jest naprawdę SWEET. Sugerowany wiek: 18+

Informacje dodatkowe o Ups! I love you (again):

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2026-01-28
Tytuł oryginału: / nie dotyczy

Tagi: Romans erotyczny

Kup książkę Ups! I love you (again)

Ups! I love you (again) - opinie o książce

Avatar użytkownika - zaczytanaulcia
zaczytanaulcia
Przeczytane:2026-02-22,

💌💌💌

Czy można dwa razy zakochać się w tej samej osobie?

Czy warto dać drugą szansę komuś, kto już raz zranił i zawiódł?

Mówią, że dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki.

A co jeśli ta rzeka zmieniła swój bieg?

Jeśli da się wszystko wytłumaczyć?

Jeśli da się wszystko naprawić?

Olga - bohaterka książki "Ups! I love you (again)" Anny Langner - to kobieta, która jakiś czas temu straciła wiarę w miłość.

Jej ówczesny chłopak zawiódł ją i zostawił bez słowa wyjaśnienia, w najmniej spodziewanym momencie, niszcząc nie tylko walentynki, ale także to, co do tej pory udało im się zbudować...

Teraz Olga wymienia listy z tajemniczym mężczyzną, który z każdym dniem coraz bardziej ją intryguje.

Pragnie poznać Pana X.

Spotkać się z nim i porozmawiać.

Lecz kiedy dowiaduje się, kim jest ów nieznajomy - jej świat ponownie się wali.

Jednak on postanawia o nią walczyć.

Robi wszystko, by zdobyć nie tylko jej zaufanie, ale przede wszystkim ją samą.

Historia Olgi wywołuje wiele emocji.

Już raz kochała i została potwornie zraniona, przez co jej serce rozpadło się na milion drobnych kawałków.

Już raz zaufała i ktoś zadrwił z jej uczuć. Ktoś, kto był dla niej całym światem.

Ktoś, kto był dla niej bliski.

Ktoś, z kim wiązała przyszłość.

Teraz to przeszłość puka do jej drzwi, a ona nie wie, czy powinna je dla niej otworzyć.

Bo ma świadomość, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.

Lecz Olga chce poznać prawdę.

Chce zrozumieć.

Chce raz na zawrze rozliczyć się z przeszłością i zastanowić się nad tym, co będzie dalej.

Tylko czy nie przysporzy jej to kolejnego cierpienia?

"Ups! I love you again" to powieść niezwykle romatyczna i niezwykle ciepła.

Rozgrzeje i otuli.

Rozbawi i wzruszy.

Przyniesie nadzieję.

Uwielbiam pióro autorki.

Jest lekkie i przyjemne w odbiorze, co sprawia, że przez jej powieści niemal się płynie, a kartki same się przewracają.

"Ups! I love you again" to powieść idealna dla "Wiem, że kiedy jest się zakochanym, patrzy się na drugą połówkę przez różowe okulary, ale trudno być krytyczną, kiedy X pisze coś, co sprawia, że rozstawiam się jak lody w lipcowy dzień."

💌💌💌

Czy można dwa razy zakochać się w tej samej osobie?

Czy warto dać drugą szansę komuś, kto już raz zranił i zawiódł?

Mówią, że dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki.

A co jeśli ta rzeka zmieniła swój bieg?

Jeśli da się wszystko wytłumaczyć?

Jeśli da się wszystko naprawić?

Pragnie poznać Pana X.

Spotkać się z nim i porozmawiać.

Lecz kiedy dowiaduje się, kim jest ów nieznajomy - jej świat ponownie się wali.

Jednak on postanawia o nią walczyć.

Robi wszystko, by zdobyć nie tylko jej zaufanie, ale przede wszystkim ją samą.

Historia Olgi wywołuje wiele emocji.

Ktoś, kto był dla niej bliski.

Ktoś, z kim wiązała przyszłość.

Bo ma świadomość, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.

Lecz Olga chce poznać prawdę.

Chce zrozumieć.

Tylko czy nie przysporzy jej to kolejnego cierpienia?

"Ups! I love you again" to powieść niezwykle romatyczna i niezwykle ciepła.

Rozgrzeje i otuli.

Rozbawi i wzruszy.

Przyniesie nadzieję.

Uwielbiam pióro autorki.

"Ups! I love you again" to powieść idealna dla każdej romantycznej duszy ❤️

Polecam 😘😘każdej romantycznej duszy ❤️

Polecam 😘😘

Avatar użytkownika - zaczytania
zaczytania
Przeczytane:2026-02-08,

To była najprzyjemniejsza i najbardziej urocza książka Anny Langner, jaką czytałam. Autorka podeszła do motywu drugiej szansy z niezwykłą delikatnością. Oczarował mnie klimat tej powieści, cute vibe i taka sensualność, która wybija się z jej stron. To iście walentynkowa historia, pełna romantyzmu i magii uczuć.

✨️Kto i za co pokocha?

Romansiary, które nie przepadają za spicy scenami, albo po prostu romansiary, którym wystarcza, jak jest sweet. Ta książka jest delikatna jak płatki niezapominajek i intrygująca jak walentynkowy prezent. Pokochasz za spokojną atmosferę, charyzmatycznych bohaterów oraz motyw drugiej szansy, a ten został rozpisany wspaniale (a ten udowadnia, że miłość spotkana w nieodpowiednim czasie bywa bolesna).

✨️Czy ja pokochałam?

Bardzo! Pokochałam za autentyczność wydarzeń — tu wszystko jest ładnie wyjaśnione, najważniejsze nieporozumienie wytłumaczone "z głową" i bez naciągania. Uczucia, które łączą Olgę i tajemniczego X wydają się prawdziwe, sama miałam wrażenie, jakbym czytała autentyczną historię miłosną, która wydarzyła się w realnym, a nie jedynie fikcyjnym, świecie. To romans, który stoi emocjami. Choć Olga nie może wybaczyć tego, co przydarzyło jej się przed ośmiu laty, to pod pancerzem chowanej urazy, daje się wyczuć ciepło i pozytywne emocje, które mają szansę być silniejsze od strachu i niechęci wybaczenia.

✨️Czy polecam?

Polecam, bo ta książka jest fantastycznie urocza i poruszająca. To taki lekki, otulający, komfortowy romans, który sprawia, że ani trochę nie czujesz się przy nim niewygodnie. Ta książka jest plastrem na smutniejsze dni i czytelniczą walentynką.

✨️O czym jest?

Osiem lat temu Olga przeżyła najgorsze walentynki ever. Od tamtego czasu dziewczyna boi się zakochać. Kiedy zaczyna korespondować z tajemniczym X, rodzi się w niej nadzieja, że może nie wszystko stracone. Długo wyczekiwane spotkanie z X kończy się totalną katastrofą, a Olga jest zdruzgotana. Czy da miłości jeszcze jedną szansę?

Nie będę ukrywać, że z twórczością Anny Langner mam relację hate-love. Oczywiście nie miałam okazji przeczytać wszystkich publikacji jej autorstwa, ale te, które czytałam, można bardzo łatwo podzielić na te, które mnie urzekły i te, które totalnie nie wpasowały się w mój czytelniczy gust. A jak było w przypadku ,,Ups! I love you (again)"? Już spieszę z wyjaśnieniem.

Główną bohaterką historii jest Olga -- nauczycielka matematyki, która kilka lat wcześniej została bez słowa porzucona przez swojego chłopaka, dlatego walentynki kojarzą jej się głównie z komercją i upokorzeniem, którego doznała. Jednak, gdy jej przyjaciółka zaczyna korespondować z tajemniczym mężczyzną, podpisującym się jako X, wkręca się na tyle, że gdy ta postanawia zerwać znajomość bez słowa, decyduje się kontynuować wysyłanie listów, podszywając się pod koleżankę.

Wymiana korespondencji wchodzi jej w krew na tyle, że gdy tajemniczy X proponuje spotkanie, kobieta się zgadza, jednak nie spodziewa się tego, że mężczyzna okaże się kimś, kogo Olga doskonale zna. Czy matematyczka zdecyduje się na kontynuowanie znajomości? Po odpowiedź na to pytanie odsyłam was do lektury.

Muszę przyznać, że jest to jedna z tych książek autorki, które mi się podobały. Oczywiście było kilka elementów, które nie do końca mi pasowały, ale ogólne wrażenie było dobre i naprawdę wkręciłam się w tą zwariowaną opowieść o tym, że czasami warto dać drugiemu człowiekowi drugą szansę, nawet jeżeli ten kiedyś nas zranił. I właśnie sposób przedstawienia tego motywu był głównym powodem mojej sympatii do tej powieści. Chociaż nie będę ukrywać, że w książce były takie momenty, w których główna bohaterka nieco irytowała mnie swoim zachowaniem.

To, co w mojej ocenie najbardziej zasługuje na uwagę to comiesięczne randki, na które Olga i tajemniczy pan X, którego imienia nie będę zdradzać, aby nie spoilerować fabuły tym, którzy jeszcze nie mieli okazji czytać tej powieści, chodzą. Dawno nie czytałam opisów tego typu spotkań, które byłyby tak urocze, jak te przedstawione w tej publikacji. Dlatego, jeżeli lubicie romantyczne gesty ubarwione odrobiną humoru -- serdecznie zachęcam was do przeczytania tej historii.

I dobra zgodzę się, że powód pewnego nieporozumienia mógłby być lepszy i ciekawszy, ale uważam, że w zaistniałych okolicznościach można przymknąć na to oko.

Trener. Szczyt formy
Anna Langner0
Okładka ksiązki - Trener. Szczyt formy

Miał jej pomóc odmienić życie. Sam stał się największą ze zmian. W życiu Justyny niedawno doszło do prawdziwej rewolucji. Czy to właściwy moment na kolejny...

Syreny
Anna Langner0
Okładka ksiązki - Syreny

Nowa wakacyjna powieść bestsellerowej Anny Langner! To lato wszyscy spędzą tak, jakby miało być ostatnim w ich życiu. Kiedy zaczyna się upalny...

Opad
Opad