Okładka książki - Walka

Walka

Tom 1 cyklu Sky Ridge Hotshots

Kobieta, która igra z ogniem.

Mężczyzna, który na co dzień z nim walczy.

Kapitan Callahan Woods całe życie spędził na walce z ogniem. Doskonale wie, że potrafi on zniszczyć wszystko, co naprawdę w życiu ważne. Pięć lat temu stracił jednego ze swoich ludzi i od tamtej pory żyje według prostych zasad: żadnych zobowiązań, żadnych emocji, tylko praca i przelotne noce z nieznajomymi, które nic dla niego nie znaczą.

Prescott Timmons ucieka przed przeszłością, która niemal ją zniszczyła. Nowe miasto, nowa praca, nowy początek. Nie planowała jednak spotkać aroganckiego, zamkniętego w sobie mężczyznę, który wie, jak grać z ogniem, ale nie z sercem.

Każde z nich ma własne zasady. I każde uważa, że to jego są jedynymi właściwymi.

Kiedy stają do walki z żywiołem, muszą sobie zaufać, by przetrwać. Uwięzieni przez naturę i zmuszeni do współpracy, odkrywają, że jest żar, którego nie da się ugasić.

Informacje dodatkowe o Walka:

Walka - opinie o książce

Avatar użytkownika - Oliwia3301
Oliwia3301
Przeczytane:2026-02-05, Ocena: 4, Przeczytałem, 52 książki 2026,

Powieść „Walka” Sloane St. James to pierwszy tom serii Sky Ridge Hotshots, łączący romans z dramatycznymi scenami akcji i silnymi emocjami.

To historia 2 zranionych przez los osób.

Callahana Woodsa kapitana zespołu wildland firefighterów, który po stracie bliskiego przyjaciela  oraz związkowych dramatach z narzeczoną trzyma się z daleka od zobowiązań i emocji.

Oraz,

Prescott „Scottie” Timmons – ratowniczka medyczna, która przyjeżdża do Sky Ridge, próbując ułożyć sobie życie po odejściu z sekty i od męża którego poślubiła z obowiązku.

Kiedy ich drogi się przecinają w obliczu niebezpieczeństwa, zaczyna się coś więcej niż przyciąganie.

Akcja rozkręca się powoli, z wyraźnym kontrastem między codziennymi obowiązkami bohaterów a ich wewnętrznymi zmaganiami.

Autorka stawia na dynamiczne sceny związane z żywiołami i niebezpiecznymi sytuacjami, co dodaje powieści tempa i wciąga.