Okładka książki - Wanda Panda i magia świąt. Kalendarz adwentowy

Wanda Panda i magia świąt. Kalendarz adwentowy

Magia świąt zaczyna się od... pierwszej strony!

,,Wanda Panda" to seria książek dla dzieci w wieku przedszkolnym, stworzona z myślą o wspólnym czytaniu, odkrywaniu świata i budowaniu rodzinnych wspomnień. W tym wyjątkowym tomie - kalendarzu adwentowym w formie książki - czeka na Was 24 ciepłych, radosnych i pachnących piernikiem opowieści, które umilą każdy grudniowy wieczór.

Każdy z rozdziałów to inna przygoda - pieczenie ciasteczek, tworzenie ozdób, odkrywanie świątecznych tradycji z całego świata i pomaganie innym. W środku znajdziesz też pomysły na wspólne zabawy, przepisy i kreatywne zadania, dzięki którym razem przygotujecie się do świąt.

To nie tylko kalendarz adwentowy w formie książki, ale też rodzinna podróż pełna śmiechu, wzruszeń i magii, którą można powtarzać co roku. Idealna do wspólnego czytania - z kubkiem kakao, pod ciepłym kocem i w towarzystwie migoczących lampek choinkowych.

24 dni. 24 opowieści. Jedne, jedyne święta.

Informacje dodatkowe o Wanda Panda i magia świąt. Kalendarz adwentowy:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-11-05

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Wanda Panda i magia świąt. Kalendarz adwentowy

Wanda Panda i magia świąt. Kalendarz adwentowy - opinie o książce

Prześliczna bajka nie tylko dla dzieci, ale i dla każdego, kto chciałby w magiczny sposób przygotować się do Świąt Bożego Narodzenia dzień po dniu, od pierwszego do dwudziestego czwartego grudnia. Postacie umilają nam czas podając nawet przepisy na wspaniałe wypieki oraz ozdoby, które nie tylko choinkę ozdobią, ale i cały dom, który dodatkowo będzie wszędzie pachniał pomarańczami:-) To są krótkie opowieści, ale na tyle intensywne i dobrze zbudowane merytorycznie, że traktujemy je jako piękną bajkę. Każdy rozdział zakończony jest przeróżnymi pytaniami dla czytelnika. W ten sposób dziecko może samo na nie odpowiadać, a kiedy nie wie, to dostanie na nie w treści podpowiedzi. Tutaj nie chodzi tylko o pomaganie mamie w domu, czy sprzątaniu domu. Tutaj postacie bawią się z obojgiem rodziców, nawet tatuś potrafi przygotować bajecznie proste śnieżne kule, które ozdobią stół. W przepisie znajdziecie proste porady jak je wykonać. Nie zostało również zapomniane, że miejsce przy stole niby ma być puste, jednak jeśli znamy jakąś osobę, która spędza ten czas w domu sama, to z gościnności i dobra serduszka, które tutaj podkreślają, można na kolekcję taką osobę zaprosić. Wigilia to czas dla wspólnego świętowania jakby takiego dnia rodziny. Jeśli nie mamy z jakichś powodów wspólnych tematów, to wystarczy wyjąć album ze zdjęciami i każdemu w pokoju rozjaśni się spojrzenie. Tutaj również była wzmianka o tych, których już z nimi nie było. Podkreślenie, by pamiętać dobre rzeczy, wtedy jeszcze lepsze odwiedza nasz dom. Oprócz prawdziwego życia, dostaniecie też prawdziwa magię, gdyż Mikołaj zagubił swój worek z prezentami i tylko wyjątkowe osoby zostały poproszone o znalezienie go. Poznałam tutaj też historię o Elfince Cynamonce, która piekła najlepsze cynamonki na świecie. Je również sami możecie zrobić:-) I tak zmierzamy do dnia Bożego Narodzenia, który rozjaśnia uśmiechy wszystkich osób. Jak myślicie, dlaczego?
Ta piękna książka podpowie wam, że wszystko, czego potrzebujecie macie w sobie. Wystarczy tylko to wyjąć:-) Prześliczna, same ilustracje są bardzo kolorowe, a minki ich pokazują z czego są zadowoleni, a co wymaga pomocy innych osób. Ma większy druk, twardą okładkę i cienkie, ale sztywniejsze strony. Nie wyobrażam sobie, by nie przeczytać jej na raz, ale dobrym pomysłem jest wprowadzenie tych przygotować do dnia dziecka. Tego czasu wtedy nie zapomną nigdy:-)))

Wini i piłka nożna
Adam Berlik0
Okładka ksiązki - Wini i piłka nożna

Odkryj z Winim świat piłki nożnej! Wini jeszcze niedawno nie wiedział, co to spalony, ale wszystko się zmieniło, gdy w trakcie przeszukiwania strychu...