Okładka książki - Wielki skok Neli

Wielki skok Neli

Najnowsza książka autorki bestsellerów ,,A królik słuchał" (ponad 60 tys. sprzedanych egzemplarzy w Polsce) i ,,Aby się wznieść".

Nela, mała żółwica, dopiero co przyszła na świat. Jej bracia i siostry ruszyli już w stronę oceanu, ale ona została na plaży - przerażona głośnymi falami i ogromem nieznanego. Kiedy zapada noc, a piasek robi się zimny, Nela uświadamia sobie, że za falami jest coś więcej - cały świat do odkrycia.

Poruszająca i pięknie zilustrowana historia o przezwyciężaniu lęków i otwieraniu się na nowe przygody.

Książka ukazuje się w kolekcji ,,Mamania blisko dziecka", która towarzyszy najmłodszym czytelnikom w ich codziennych doświadczeniach. Wraz z bohaterami naszych książek dzieci odkrywają siłę przyjaźni, wyobraźni, uczą się pokonywać trudności, rozpoznawać emocje i stawiać czoła wyzwaniom.

Informacje dodatkowe o Wielki skok Neli:

Wydawnictwo: Mamania
Data wydania: 2025-04-16
Tytuł oryginału: Nellie's Big Splash

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Problemy osobiste i społeczne dzieci i młodzieży Książeczki dla niemowląt Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Wielki skok Neli

Aby się wznieść
Cori Doerrfeld0
Okładka ksiązki - Aby się wznieść

Najnowsza książka autorki bestsellerowej książki o empatii ,,A królik słuchał". Riley składa samolot z papieru. Chce, żeby poleciał naprawdę wysoko! Orzeł...

Do widzenia, dzień dobry. Wydanie 2
Cori Doerrfeld0
Okładka ksiązki - Do widzenia, dzień dobry. Wydanie 2

Ciepła, wspierająca opowieść, która uczy, że każde pożegnanie to także początek czegoś nowego. Dzięki niej dzieci zrozumieją, że zmiany są naturalną częścią...