Boże, daj mi siłę… albo nie, sił mi nie dawaj, bo będzie zaraz drugi trup!
Warszawa, Skwer Sybiraków. W rocznicę dawnej zbrodni, ktoś porzuca ciało, atrakcyjnej kobiety.
Komisarz Mikser wraz z nową partnerką, podkomisarz Palicką, rusza tropem, który prowadzi prosto do przeszłości. Zbrodnia wraca w to samo miejsce a wraz z nią, nierozliczone pytania.
Czy to przypadek? Czy zbieg okoliczności?
Dziennikarka śledcza, Dominika Wasilewska i tym razem nie zamierza stać z boku i tylko się przyglądać. Na każdym kroku, towarzyszy jej pełen entuzjazmu asystent – Mikołaj.
Gdy granice między obowiązkami a obsesją zaczynają się zacierać, napięcie między Rafałem a Domi sięgają zenitu.
Data wydania: 2025-10-20
Ustawione małżeństwo? Brzmi jak banał… ale spokojnie. To nie historia tatusiów, którzy dogadali się nad piwem, gdy dzieci jeszcze nosiły pieluchy...
Trzeci tom serii Temptation Club.Książka dla czytelników 18+Pięć lat po wydarzeniach z „Manipulanta” Aleksander wciąż nie może pogodzić się...
Przeczytane:2026-02-26, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
"Boże, daj mi siłę... albo nie, sił mi nie dawaj, bo będzie zaraz drugi trup!"
Magda i Edyta to duet pisarski, którego nie może zabraknąć w żadnej biblioteczce, czy to domowej czy publicznej, po prostu musi być.
Komedia kryminalna rodem z warszawskich ulic i zapach sernika o poranku a na obiad...dochodzenie śledcze.
" Wmiksowani 2" to kontynuacja losów Domi i Miksera, choć minęły już cztery lata, a związek bohaterów odnalazł swoją rutynę, to wystarczy jedno zdarzenie w rocznicę morderstwa na Chłodnej a emocje znów kipią.
Autorki nie znają litości i stworzyły fabułę od której nie sposób się oderwać, emocje i napięcie towarzyszą z każdą kolejną stroną a bohaterowie są tak realni jakby stali obok. Wątek kryminalny jest poprowadzony idealnie, jest mrok, emocje, niebezpieczeństwo i przede wszystkim jest realistyczny.
Team Kukawska&Kene to wysoki poziom literatury, obok którego nie można przejść obojętnie, a "Wmiksowani 2" to hit, którego mógłby pozazdrościć nie jeden reżyser, czuję tu dobry film!
Wracając, historia, która trzyma w napięciu do ostatniej strony a połączeniu kryminału z romansem i nutą humoru to strzał w dziesiątkę!
Gorąco polecam.