Wykwintne desery. Musy, budynie, kremy.

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2013-10-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7660-799-3
Liczba stron: 96
Dodał/a książkę: czytam

Ocena: 6 (1 głosów)

Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo praktycznych porad.

Winogronowe bavarese z chantilly
Blamanż migdałowy
Crème brûlée
Parfait z nugatem i sosem czekoladowym
Tortini z ryżu basmati
Zabajone z kwiatem pomarańczy

Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.

Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
- zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom

Kup książkę Wykwintne desery. Musy, budynie, kremy.

Zobacz także

Opinie o książce - Wykwintne desery. Musy, budynie, kremy.

Inne książki autora
Pierwsze słowa Na spacerze
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Pierwsze słowa Na spacerze

Książeczka edukacyjna dla najmłodszych...

Science fiction - antologia
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Science fiction - antologia

Bliżej... Antologia Science Fiction, czyli fantastyka naukowa twarda jak diament. Antologia Science Fiction, czyli realistyczne narracje w futurystycznych...

Recenzje miesiąca
Escape book
Ivan Tapia
Escape book
Post scriptum
Milena Wójtowicz
Post scriptum
Takeshi. Taniec tygrysa. Tom 2
Maja Lidia Kossakowska
Takeshi. Taniec tygrysa. Tom 2
O Chinach
Henry Kissinger
O Chinach
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy