Okładka książki - Zagraniczne formacje. Zagraniczni ochotnicy w Waffen-SS w latach 19401945

Zagraniczne formacje. Zagraniczni ochotnicy w Waffen-SS w latach 19401945

Książka zawiera dokładny opis wszystkich zagranicznych formacji Waffen-SS, w tym sławnych dywizji, Wiking, Nord czy Prinz Eugen, zbrodniczych jednostek w rodzaju Brygady Kamińskiego, a także złożonego z anglosaskich ochotników Britisches Freikorps. Autor szczegółowo prezentuje historię 350 tysięcy cudzoziemców, którzy służyli w Waffen-SS oraz opisuje ich szlak bojowy. Książka zilustrowana ponad 120 unikalnymi zdjęciami obcokrajowców z Waffen-SS w trakcie akcji bojowych.

Informacje dodatkowe o Zagraniczne formacje. Zagraniczni ochotnicy w Waffen-SS w latach 19401945:

Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-05-21
Kategoria: Historyczne

Kup książkę Zagraniczne formacje. Zagraniczni ochotnicy w Waffen-SS w latach 19401945

Zagraniczne formacje. Zagraniczni ochotnicy w Waffen-SS w latach 19401945 - opinie o książce

Dywizje grenadierów pancernych 1939-1945
Chris Bishop0
Okładka ksiązki - Dywizje grenadierów pancernych 1939-1945

Historia walk niemieckich dywizji zmotoryzowanych i zmechanizowanych podczas II wojny światowej. Jest to kompendium informacji dotyczących poszczególnych...

Niemieckie wojska pancerne w II wojnie światowej
Chris Bishop0
Okładka ksiązki - Niemieckie wojska pancerne w II wojnie światowej

Doskonały przewodnik po niemieckich wojskach pancernych z II wojny światowej, ułożony według poszczególnych kampanii. Zawiera dokładne, barwne schematy...