Sophie Mitchell
Liam to z³oty ch³opiec Formu³y 1, lecz ca³y jego wizerunek zosta³ zbudowany na k³amstwie. Tak siê z³o¿y³o, ¿e ten czaruj±cy i przebieg³y mê¿czyzna obieca³ mi pomóc z realizacj± listy rzeczy, które chcia³abym zrobiæ w ¿yciu. Niepewna w³asnych uczuæ próbujê oddzieliæ nas bezpieczn± granic± przyja¼ni, ale Liam stanowczo stara siê j± pokonaæ i proponuje nieco inny uk³ad.
Jeden sezon. Jedna lista. Jeden nieprzyzwoity sekret.
Liam Zander
Sophie jest urzeczywistnieniem moich naj¶mielszych fantazji, a jednocze¶nie zagro¿eniem dla nowego kontraktu. Nale¿y do przeciwnej dru¿yny, dlatego powinienem jej unikaæ za wszelk± cenê. I choæ pocz±tkowo usi³ujê… I choæ wszyscy s± przeciwni naszej przyja¼ni… Nie mogê wybiæ sobie z g³owy jej nieprzyzwoitej listy.
Pieprzyæ platoniczn± relacjê! Chcê czego¶ wiêcej!
Wydawnictwo: Papierówka
Data wydania: 2022-01-12
Tytu³ orygina³u: Collided
JaxPigu³ki. Alkohol. Adrenalina. Jestem uzale¿niony od destrukcyjnych decyzji, które zag³uszaj± mój ból. A¿ do pewnej nocy, kiedy pope³niam katastrofalny...
Drugi tom cyklu o miliarderach z Lake Wisteria. Rafael Ellie Sinclair, niania mojego syna, to beznadziejna romantyczka. Tymczasem ja, zanurzony...
Przeczytane:2025-02-02, Ocena: 5, Przeczyta³em, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025, Mam,
Lauren Asher znowu to zrobi³a. ZDERZENIE mnie w sobie rozkocha³o.
Ta ksi±¿ka to prawdziwa emocjonalna przeja¿d¿ka i z pewno¶ci± bêdzie rarytasem dla fanów ciêtych dialogów, chemii miêdzy bohaterami, ¿artów i nawet scen spicy, które by³y doskonale wywa¿one.
Sophie i Liam to duet, który od pierwszych stron sprawi³, ¿e sta³am siê wobec nich bezradna. Ich interakcje s± napiête jak struna, docinki i prowokacje s± praktycznie na ka¿dej stronie, co sprawia, ¿e ka¿da ich interakcja sprawia, ¿e sypi± siê iskry i lawina emocji.
Autorka doskonale buduje miêdzy nimi napiêcie. Sophie stara siê utrzymaæ relacjê stricte przyjacielsk±, ale Liam nieustannie przekracza granice, co sprawia, ¿e relacja rozwija siê w naturalnym tempie, bez zbêdnych dram, co sprawia, ¿e naprawdê wierzy³am, ¿e im siê uda i kibicowa³am im do koñca.
Jednym z najwiêkszych atutów tej ksi±¿ki (w sumie wszystkich ksi±¿ek Asher jakie czyta³am) jest genialne poczucie humoru. Dialogi s± ¿ywe, b³yskotliwe i wype³nione chemi± – wymiany zdañ s± zabawne i b³yskotliwe, rozgrzewaj± i sprawiaj±, ¿e ksi±¿ka czyta siê praktycznie sama. Sophie i Liam ci±gle siê drocz±, ale ich rozmowy nigdy nie wydaj± siê wymuszone.
Nie mogê te¿ nie wspomnieæ o scenach intymnych, które ostatnimi czasy g³ównie mi wadz±, jednak tutaj zosta³y napisane z niezwyk³± klas± i gustem. Nie ma tu miejsca na przesadn± wulgarno¶æ czy niepotrzebne opisy – ka¿dy moment miêdzy Sophie i Liamem jest pe³en pasji, zmys³owo¶ci i przyci±gania. Autorce uda³o siê ustaliæ balans na linii namiêtno¶æ - subtelno¶æ, co sprawi³o, ¿e te sceny podnosz± temperaturê oraz pokazuj± emocjonalny rozwój ich relacji.
Formu³a 1 w tej ksi±¿ce to nie tylko t³o (chwalmy Lauren za to!) – to ¶wiat pe³en napiêcia, rywalizacji i adrenaliny, który wp³ywa na na wszelkie decyzje bohaterów. Liam jest u szczytu kariery, ale jego relacja z Sophie mo¿e znacznie wp³yn±æ na jego przysz³o¶æ. To dodaje historii dramatyzmu, ale bez przesady. Asher ¶wietnie oddaje atmosferê tego sportu, pokazuj±c blaski i cienie.
ZDERZENIE to ksi±¿ka, która ³±czy romans, humor i napiêcie. Miêdzy bohaterami stworzonymi przez autorkê chemia jest wrêcz namacalna, a ich historia wci±ga i porusza. Je¶li szukasz ksi±¿ki, która jest zabawna i ciep³a, humor w niej jest b³yskotliwy to zdecydowanie ta ksi±¿ka jest dla Ciebie.