Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222664 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Europa w kuchni
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Otwarte

Gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż!EUROPA W KUCHNIPełna ciepła i humoru książka kucharska przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradamiPaolo Cozza, Elisabeth... czytaj dalej

Francuzki nie tyją
Mireille Guiliano Wydawnictwo: Albatros

Wśród wyjątkowych osiągnięć francuskiej cywilizacji jeden wspaniały triumf pozostaje praktycznie nieznany - fakt, że Francuzki nie tyją. Pomimo, iż jedzą do woli, uchodzą im na sucho najgorsze zbrodnie gastronomiczne... czytaj dalej

Fuzja smaków. Podróże kuilnarne Roberta Makłowicza
Robert Makłowicz Wydawnictwo: Znak

Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę... czytaj dalej

Kuchnia wegetariańska
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Książka zawiera przepisy na wiele wegetariańskich dań pochodzących z całego świata, na przykład z Azji, z basenu Morza Śródziemnego oraz z Bliskiego Wschodu. Niektóre przepisy wprowadzają nowe składniki, inne... czytaj dalej

Polskie kuchnie regionalne
Tadeusz Barowicz Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Polską specjalnością są pasztety z dziczyzny, kiszone ogórki i kapusta, żury, marynowane grzybki oraz dania z ryb, a z ciast: pierniki, mazurki i sękacz. W książce omówione są specjały każdego regionu, a także... czytaj dalej

Wszystko o piwie
Fałat Ziemowit Wydawnictwo: brak danych

Jest to praktyczny przewodnik o tym, jak można z powodzeniem ważyć prawdziwe piwo w domu (opis surowców, sprzętu, fermentacji i leżakowania, receptury). Poznamy też historię piwowarską, tradycję, klasyczne... czytaj dalej

Szampan
praca zbiorowa Wydawnictwo: Burda Książki

Pięknie ilustrowany album poświęcony szampanowi. Opisuje historię tego trunku, a także jego "międzynarodową karierę". Na końcu książki jest słowniczek tematyczny.... czytaj dalej

Smaki Turcji. Ponad 100 najlepszych przepisów
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Kuchnia Turcji jest intrygującą miszanką różnych wpływów powstałych na skutek złożonej historii tego kraju oraz jego śródziemnomorskiego położenia na styku Wschodu i Zachodu. Tureckie potrawy są pikantne, ale... czytaj dalej

Kuchnia Polska jakiej nie znacie. 107 najlepszych przepisów z kuchni polskiej dla smakoszy
Kurt Scheller Wydawnictwo: Edipresse Książki

"Temu przesympatycznemu wąsatemu Szwajcarowi bez wątpienia należy się tytuł honorowego Polaka - za wszystkie nowe potrawy, które skomponował z polskich produktów, za wszystkich jego uczniów, którzy teraz... czytaj dalej

Przy polskim stole
Bockenheim Krystyna Wydawnictwo: Dolnośląskie

Co jedli i pili nasi przodkowie, jak rozwijała się sztuka Kulinarna? Groch ze słoniną, pieczone bażanty podawane w upierzeniu, dwulitrowe kilelichy do wina, a także niezwykłe przepisy kulinarne naszych prababek... czytaj dalej