W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222664 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!
Gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż!EUROPA W KUCHNIPełna ciepła i humoru książka kucharska przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradamiPaolo Cozza, Elisabeth... czytaj dalej
Wśród wyjątkowych osiągnięć francuskiej cywilizacji jeden wspaniały triumf pozostaje praktycznie nieznany - fakt, że Francuzki nie tyją. Pomimo, iż jedzą do woli, uchodzą im na sucho najgorsze zbrodnie gastronomiczne... czytaj dalej
Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę... czytaj dalej
Książka zawiera przepisy na wiele wegetariańskich dań pochodzących z całego świata, na przykład z Azji, z basenu Morza Śródziemnego oraz z Bliskiego Wschodu. Niektóre przepisy wprowadzają nowe składniki, inne... czytaj dalej
Polską specjalnością są pasztety z dziczyzny, kiszone ogórki i kapusta, żury, marynowane grzybki oraz dania z ryb, a z ciast: pierniki, mazurki i sękacz. W książce omówione są specjały każdego regionu, a także... czytaj dalej
Jest to praktyczny przewodnik o tym, jak można z powodzeniem ważyć prawdziwe piwo w domu (opis surowców, sprzętu, fermentacji i leżakowania, receptury). Poznamy też historię piwowarską, tradycję, klasyczne... czytaj dalej
Pięknie ilustrowany album poświęcony szampanowi. Opisuje historię tego trunku, a także jego "międzynarodową karierę". Na końcu książki jest słowniczek tematyczny.... czytaj dalej
Kuchnia Turcji jest intrygującą miszanką różnych wpływów powstałych na skutek złożonej historii tego kraju oraz jego śródziemnomorskiego położenia na styku Wschodu i Zachodu. Tureckie potrawy są pikantne, ale... czytaj dalej
"Temu przesympatycznemu wąsatemu Szwajcarowi bez wątpienia należy się tytuł honorowego Polaka - za wszystkie nowe potrawy, które skomponował z polskich produktów, za wszystkich jego uczniów, którzy teraz... czytaj dalej
Co jedli i pili nasi przodkowie, jak rozwijała się sztuka Kulinarna? Groch ze słoniną, pieczone bażanty podawane w upierzeniu, dwulitrowe kilelichy do wina, a także niezwykłe przepisy kulinarne naszych prababek... czytaj dalej