Kuchenne rewolucje: Modry Kociołek/Laboratorium Chleba w Piekarach Śląskich (powtórka programu)

Data: 2022-06-23 11:03:01 Autor: adudek
udostępnij Tweet

W oczekiwaniu na nowy sezon popularnego programu rozgrywko-kulinarnego "Kuchenne rewolucje", telewizja TVN pokazuje powtórki innych sezonów. Dziś w godzinach wieczornych kolejny  odcinek, który nagrano w Piekarach Śląskich. 

Obrazek w treści

Źródło zdjęcia: TVN

Zakończył się kolejny sezon "Kuchennych rewolucji". Stacja TVN jakiś czas temu ruszała z powtórkami. Dziś zobaczymy kolejny program, który przeniesie widza do restauracji położonej w Piekarach Śląskich, o nazwie Mody Kociołek. Przyglądamy się jakie zmiany dokonały się w restauracji Magda Gessler?  Co nowego pojawiło się w menu? Czy rewolucja była udana?

Kuchenne rewolucje - Modry Kociołek — opis odcinka

Powtórzeniowy odcinek odbył się w Piekarach Śląskich, gdzie znajduje się restauracja o nazwie Mordy Kociołek, którą już od siedmiu lat prowadzi małżeństwo Ewa i Wojtek. Niestety ani jedno z nich nie ma doświadczenia w gastronomii, ale ma także problem z zarządzaniem swoich zespołem. Pani Ewa przyznaje się do tego, że nie umie wymagać od swoich pracowników, zaś pan Wojtek na problemy reaguje gniewem. Atakowane zwykle są jego córki, Angieszka, która jest w ciąży i siedemnastoletnia Oliwia, które pomagają w prowadzeniu lokalu. 

          Czytaj również: Będzie 25 sezon Kuchennych rewolucji! Co wiadomo o nowym sezonie?

Niestety praca całej rodziny nie przynosi efektów, bo choć goście w weekendy się pojawiają, to restauracja już dawno przestała być rentowana i przynosić dochód. Właściciele uszą dokładać do lokalu, więc pomoc Magdy Gessler jest w tym przypadku niezbędna. 

Kuchenne Rewolucje — Modry Kociołek — gdzie jest?

Lokal, którego rewolucję zobaczymy w odcinku powtórzeniowym położony jest na Śląsku, a dokładnie w Piekarach Śląskich. Jest to niewielkie miasteczko, mające śląską, górniczą tradycję. Liczy sobie pięćdziesiąt tysięcy mieszkańców i położone jest w województwie śląskim.

         Czytaj również: „Kuchenne rewolucje”: restauracja Cztery Smaki, Libiąż (powtórka programu)

To właśnie tam znajduje się restauracja pani Ewa i pana Wojtka, którą prowadzą już od siedmiu lat. Niestety problemy w zarządzaniu, ale i problemy natury rodzinnej i emocje powodują, że prowadzenie lokalu, już nie dochodowego, zaczyna być coraz bardziej trudne. 

Kuchenne Rewolucje — Modry Kociołek — czy rewolucja była udana?

"Kuchenne rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, który króluje na kanale TVN już od wielu sezonów. Na kolejny sezon musimy poczekać, a tymczasem oglądamy programy powtórkowe. Kolejny lokal, niegdyś znany jako Modry Kociołek, po rewolucjach zyskał ciekawe, różnorodne, bogate w smaki i przede wszystkim smaczne, zmienione menu. Zmianie uległa także nazwa lokalu, który teraz brzmi Laboratorium Chleba. 

         Czytaj również: Magda Gessler - biografia, życie i twórczość

Lokal, poddany został kuchennym rewolucjom z powodzeniem, choć nie było to łatwe, gdyż Magdzie Gessler nie podobało się niemal wszystko, od menu, po nieporządek i formę prowadzenia lokalu. Na odcinek powtórkowy możemy liczyć już w czwartek 23 czerwca 2022 roku, o godzinie 21:35 na kanale TVN oraz w sobotę, 25 czerwca, na tym samym kanale, o godzinie 17:50, a także w poniedziałek, 27 czerwca o godzinie 1:20, na TVN. 

Sukces Kuchenych Rewolucji?

Czy zjadłbyś teraz w Modrym Kociołku po rewolucjach?

TAK
NIE

Kuchenne rewolucje - restauracja Laboratorium Chleba – menu

Zmiany, jakie dokonały się dzięki kuchennym rewolucjom w restauracji, teraz znanej jako Laboratorium Chleba, to nie tylko wygląd, w tym wystrój wnętrza, nie tylko nazwa, ale przede wszystkim nowe menu, które miało kojarzyć się z miejscem, w jakim znajduje się lokal, czyli ze Śląskiem. Przed rewolucjom niestety dania w lokalu Magdzie Gessler nie smakowały. 

        Czytaj również:  Co obejrzeć w telewizji w tym tygodniu? Najciekawsze emisje filmów od 20 do 26 czerwca 2022 roku

Po rewolucjach Magdy Gesser, w menu restauracji Laboratorium Chleba w menu pojawiły się tradycyjne śląskie potrawy. Wśród nich chleb z własnego wypieku, które można w lokalu kupować. Nie zabrakło śląskiej rolady, który tym razem podana została w nieco innej formie, gulaszu w bochenku chleba. W restauracji można zjeść także pierogi. naleśniki, a także szybkie dania, takie jak hamburgery i zapiekanki z przepisów Magdy Gessler. 

Kuchenne Rewolucje - książki

"Kuchenne Rewolucje" to program rozrywkowo-kulinarny, oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares. Jego prowadzącą jest Magda Gessler, polska restauratorka i osobowość telewizyjna, właścicielka i współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, felietonistka, autorka wielu książek o tematyce kulinarnej.

W jej dorobku znalazły się między innymi takie dzieła jak: Wielkanoc ze smakiem, Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler, Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler, Kuchnia Polska Magdy Gessler.

ziemniak

Serdecznie polecamy autobiografię Magdy Gessler o tytule Magda, która powstała przy współpracy z Dominikiem Limanowskim. Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: programy rozgrywkowe, programy kulinarne, powtórka programu,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeĹźeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Magda
Dominik Linowski1
Okładka książki - Magda

MAGDA Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas...

dodaj do biblioteczki
Reklamy