Okładka książki - 40.Raków

40.Raków

Dobry wieczór #książkoholicy

Dzisiaj mam dla was opinie o książce @agnieszka.peszek " 40 . Raków"

Historia bardzo wciągająca. Chcecie zbrodnię i zabójcę doskonałego ? Można powiedzieć , że w tej książce jest idealnie . Mało tego , żeby nie było nudno pojawi się dwóch morderców. Czy mają coś wspólnego ze sobą oprócz policjantów , którzy pragną rozwikłać zagadki zbrodni?

Akcja trwa praktycznie od pierwszych do ostatnich stron książki. Pod koniec wszystko powoli układa się w całość. Ja jednak nie wiedziałam kto jest tym drastycznym chodzącym złem. Obstawiałam zupełnie inną osobę.

Ona - sięgamy do lat młodości , opisy jak była traktowana i co ją skłoniło do zbrodni.
On - morderca , co takiego działo się w jego dzieciństwie ?
Czy ofiary w ich przypadku były przypadkowe , a może wszystko zostało dokładnie zaplanowane ?

Dzieciństwo gdy człowiek jest nie kochany, nie chciany czy krzywdzony może zaburzyć cienką nie jednokrotnie psychikę dziecka. Które rosnąc nie potrafi odróżnić granicy dobra i zła. Wtedy do popełnienia przestępstwa już nie wiele potrzeba.

Opisy w książce są krwiste, więc przygotujcie się na tryskającą krew. Polecam.

Spodobało mi się pióro autorki, jest to moje pierwsze spotkanie z jej twórczością i na pewno nie ostatnie.

Informacje dodatkowe o 40.Raków :

Data wydania: 2023-07-13
Tytuł oryginału: 40.Raków
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: bogusiazieba80

Zobacz opinie o książce 40.Raków

Kup książkę 40.Raków

Dorota Czerwińska (#5). Gen zabójcy
Agnieszka Peszek0
Okładka ksiązki - Dorota Czerwińska (#5). Gen zabójcy

Czy człowiek w genach ma zapisane zło? Co musi się wydarzyć, by doszło ono do głosu? Dorota Czerwińska ma przydzielonego nowego partnera, który wzbudza...

I co dalej?
Agnieszka Peszek0
Okładka ksiązki - I co dalej?

Gdy Anna zakochała się w koledze z pracy Grzegorzu, wiedziała że nie będzie to łatwy związek. Jednak gdy mężczyzna włożył na jej palec pierścionek zaręczynowy...