Okładka książki - Agencja złamanych serc

Agencja złamanych serc

To miał być najwspanialszy czas w życiu Lidki, miała się przygotowywać do ślubu. Niestety okazało się, że ślubu nie będzie, a przynajmniej nie z nią. Smutna, załamana, zrozpaczona, swoje żale wylewa przyjaciółce i to właśnie za jej namową udaje do nietypowej agencji.
Krystian prowadzi agencję złamanych serc. Za odpowiednią opłatą pomagają swoim klientką zmienić się i odzyskać utraconego partnera. Mężczyzna nigdy nie bierze udziału w zleceniach, do tej pory wysyłał zawsze pracowników. Jednak kiedy w jego agencji pojawia się Lidka, on nie ma nikogo wolnego, a ona proponuje bardzo atrakcyjne wynagrodzenie. Mężczyzna postanawia sam zająć się zleceniem. Tych dwoje miała połączyć tylko praca, jednak nie potrzeba dużo czasu, aby stało się inaczej. Co ich połączy? Czy Lidka odzyskała narzeczonego?

Według mnie jest to pozycja na leniwe popołudnie, kiedy mamy ochotę na lekką lekturę, przy której będziemy się po prostu dobrze bawić. Książkę czytało się szybko, a podczas czytania wywoływała emocje. Akcja dość sprawnie poprowadzona, z kilkoma zwrotami (co prawda można było się domyślić, co będzie się działo, jednak mnie to ani troszkę nie przeszkadzało).

Bohaterowie dość ciekawi, dość realistyczni.
Lidka to kobieta, która zamiast szykować się do ślubu, ma złamane serce. Jest bohaterką sympatyczną, trochę naiwną, momentami nawet za bardzo. Ogólnie ją polubiłam.
Jeśli chodzi o męskich bohaterów mamy Maurycego, byłego narzeczonego Lidki, o którym mam bardzo złe zdanie. Według mnie to po prostu dupek i egoista. Jest jeszcze Krystian, właściciel agencji złamanych serc. Jego zdecydowanie polubiłam, jednak jaki jest, musicie odkryć sami.

„Agencja złamanych serc” to według mnie ciekawa propozycja na leniwe popołudnie. Ze swojej strony polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Agencja złamanych serc :

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2022-04-28
ISBN: 9788382198379
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Zobacz opinie o książce Agencja złamanych serc

Kup książkę Agencja złamanych serc

Serce z kamienia
Karolina Filuś0
Okładka ksiązki - Serce z kamienia

Bywają chwile, kiedy świat staje na głowie. Pozornie poukładane życie Elizy wali się jak domek z kart. Bez pracy, domu, chłopaka i pomysłu co dalej, wyjeżdża...

Miłość Miłość
Karolina Filuś0
Okładka ksiązki - Miłość Miłość

Poukładany świat Elizy rozpada się, gdy traci pracę, dach nad głową i chłopaka. Stawiając wszystko na jedną kartę, ulega namowom koleżanki i wyjeżdża na...