[Recenzja książki z prywatnej biblioteczki]
Czasami ma się wrażenie, że wszystko co najgorsze już za nami. A to tylko złudzenie. Zaślepienie przez los, który czeka na dogodny moment, by wyciągnąć najcięższe działa.
Verina i Zena przeszli wiele. Mieli wzloty i upadki. A najgorsze mimo wszystko miało dopiero nadejść. Cisza przez burzą w tym przypadku była ogromnie melodramatyczna. I słusznie, bowiem szambo jakie wypłynęło zmietło wszystko. Prawda jaka ujrzała światło dzienne okazała się być wstrząsająca, okrutna, wręcz bestialska.
W pierwszej części już polubiłam bohaterów. Nie tylko Verinę, która zarażała optymizmem i niosła serce na dłoni. Zena i jego pracownicy również w jakimś stopniu skradli moje serce. Każdy z nich miał swoją, indywidualną osobowość, obok której nie można było przejść obojętnie. Nawet Keller, heheh. Paczka bomba. Do tańca i do różańca. Jedna wielka nieszablonowa rodzina.
Fabuła została przemyślana i dopieszczona. Idealnie poprowadzona przez meandry losu. Z całym zapleczem emocjonalnym. Emocje zmieniały się niczym w kalejdoskopie i nie sposób było przewidzieć tego, co się za chwilę wydarzy i jak zmieni się przebieg wydarzeń.
Elektryzujące, szokujące, pełne trwogi i przerażenia. Ale także pełne uczucia, pasji, przyjaźni, rodziny, ciepła i troski. Nie zabrakło również gorących i odważnych scen uniesień. Takie było drugie spotkanie z bohaterami. Lektura okazała się być satysfakcjonująca.
Zachęcam do czytania ale z zachowaniem chronologii. I to tyczy się nie tylko "Amethystu", której części są bezpośrednią kontynuacją. "Emerald" też ma tutaj odnośnik i aby sobie nie spojlerować zdecydowanie lepiej czytać po kolei. A ja już zacieram łapki na "Ruby" - coś czuję, że będzie wesoło i przerażająco, hehehe.
Polecam
Wydawnictwo: Editio
Data wydania: 2023-01-25
agnieszka_rowka
Nazywam się Veira Ventura i zabiję każdego, kto znieważy moje imię Veira Ventura należy do osób, z którymi lepiej nie zadzierać. Niechciana córka naprawdę...
Miała być tylko ładnym dodatkiem do jego brutalnej codzienności. Czy stanie się dla niego kimś ważnym? Życie córki narkotykowego bossa nie jest łatwe...