NIE CZYTAJ TEJ KSIĄŻKI!
Jeśli: kochasz koty, chcesz w końcu sięgnąć po własne szczęście, uwielbiasz szusować bo białych stokach, doceniasz pyszną kuchnię i moc jaką daje przyjaźń.
Jeśli natomiast któreś z tych zdań mogą mówić o Tobie z pewnością znajdziesz w tej książce coś czego potrzebujesz.
Kto z nas czasem nie miał ochoty rzucić wszystkiego i wyjechać w Bieszczady, albo Alpy? Kto z nas przedkładał swoje szczęście nad szczęście innych i w końcu zrozumiał, że inni przestali to dostrzegać.
Kiedy Maria zaczyna dusić się we własnym małżeństwie idzie na imprezę klasową, na której jedna z koleżanek podsuwa jej myśl, że być może jej mąż ma inną. Szpiegowanie męża potwierdza tę tezę i Maria musi zmierzyć się z rozwodem. Aby przetrwać ten czas wraz z koleżanką wyjeżdża w Alpy, miejsce w którym czuła się szczęśliwa. Tam podejmuje zaskakującą decyzję i kupuje stodołę aby przerobić ją pokoje dla turystów. Kiedy jednak wraca w Alpy, okazuje się że na jej stodołę zeszła lawina, jej najbliższa sąsiadka jest zaskakująco wszystkim znana, a przelotny romans jest czymś zupełnie innym niż myślała. Czy wyjdzie z tej opresji cało? Jaki związek mają z tym pyszne jedzenie, mnóstwo puchatych kotków i wspólnota sąsiedzka? Tego dowiesz się z tej cudownie zimowej książki.
Cieplutka bo dająca pokrzepienie i siłę do walki o swoje szczęście.
„Amore mio! Lawina” Jagny Rolskiej to nie tylko poruszający romans, ale również książka o rozwoju osobistym, akceptacji siebie i przełamywaniu barier emocjonalnych.
Czekam więc na drugą część :)
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2024 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Amore Mio! Lawina
Diana Wiszniewska
Warszawa, 1772 rok. Całe miasto żyje budową nowego ogrodu rozrywek i spotkań towarzyskich. Wiedziony ciekawością malarz Piotr włamuje się na jego teren...
Życie w okupowanej przez Niemców Warszawie z każdym dniem staje się trudniejsze, a podziały między mieszkańcami głębsze. Coraz większa nędza i głód sprowadzają...