Okładka książki - Bagno

Bagno

Tom 5 cyklu Komisarz Brudny

Czy macie już za sobą całą serię z Igorem Brudnym? Bo ja jako Grażynka przypału, przeczytałam tylko pierwszy tom i ten ostatni, a co? Nie można? Grażynie wolno wszystko😁 ale nie bójcie się, nadrobię pozostałe części już za nie długo, obiecuję🤞 Z wielką przyjemnością powrócę do komisarza Brudnego, bo czytanie o nim to sama przyjemność 🥰 A z tą częścią co zrobił autor to jakiś kosmos, nie ma on sobie równych. Poruszył on bardzo trudny i zarazem drażniący temat, jakim jest polityka, chyba jeszcze nikt nie odważył się wyciągnąć wszystkich brudów, jakie mają za uszami ludzie władzy. Czuję, że ta książka przejdzie wielkim echem i będzie o niej głośno.
Autor w sposób fenomenalny nawiązał do obecnego świata politycznego, z którego codziennie wręcz wylewa się bagno. A w nim taplające się w świnki, które zrobią wszystko, aby tylko dojść do władzy za wszelką cenę i mieć ciągły dostęp do pełnego korytka🐽 Czytając tylko dopasowywałam konkretnych polityków do postaci opisanych w książce. Powiem szczerze, że miałam niemałą frajdę czytać o nich, a szczególnie o sprawiedliwości jaka ich dosięgnęła. W tej książce dostało się wszystkim, autor nie oszczędził księży, polityków, premiera, czy nawet samego prezydenta, którego przedstawił w taki sposób bardziej prześmiewczy. W końcu znalazł się ktoś odważny, aby napisać o tej bandzie z ul.Wiejskiej, brawo Panie Piotrze👏
"Bagno" to thriller, po którym możecie się spodziewać wręcz wszystkiego, ta książka jest jak bomba z opóźnionym zapłonem. Czeka Was wiele zaskakujących, krwawych i szokujących zdarzeń, nie obejdzie się bez ciągłego trzymania w napięciu. Zakończenie z pewnością Was zaskoczy, autor już o to się postarał. Sędzia to postać bardzo ciekawa, bo ma sporą rzeszę swoich zwolenników, dla których jest bohaterem i popierają jego czyny, natomiast dla niektórych jest odrażającym i bezwzględnym katem. Do popełnienia tych czynów został zmuszony przez życie, które doświadczyło go wielkim cierpieniem, bo utratą swoich najbliższych. Ciekawa jestem, czy znajdzie się taki śmiałek i zainspiruje się postacią Sędziego i postanowi zrobić porządek z naszą władzą i wymierzyć im sprawiedliwość na własną rękę. Może to się wydawać dziwne i nie poprawne, ale ja bardzo kibicowałam sędziemu, to on tu grał pierwsze skrzypce i główną rolę, Igor Brudny został przestawiony na boczny tor, ale to wcale nie umniejszyło jego roli. Genialna książka, znajdziecie w niej wszystko czego oczekujecie od dobrze napisanego thrillera.

Informacje dodatkowe o Bagno:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2022-06-29
ISBN: 9788382520736
Dodał/a opinię: Klaudia Hańczuk

Zobacz opinie o książce Bagno

Kup książkę Bagno

Patrzył na nią wyprany z emocji. Nie miał ich w sobie. Po prostu stał i patrzył, jak muchy wchodzą do jej ust, by po chwili z nich wyjść, jak jej długie blond włosy i fałdy sięgającej do kolan sukienki delikatnie falują na wietrze, który wślizgiwał się przez uchylone drzwi balkonowe.

Poza tym w Polsce żaden polityk nie przyznawał się do popełnionych grzechów. Panowała tu jedna prosta zasada - dałeś się złapać za rękę, to teraz mów, że to nie twoja ręka.

Więcej cytatów z tej książki

La Bestia
Przemysław Piotrowski0
Okładka ksiązki - La Bestia

Kolumbia to trudny kraj. Chciałbym, abyście to zrozumieli już na samym początku, zanim jeszcze zabierzecie się do czytania. Byłem tam, doświadczyłem jej...

Cherub
Przemysław Piotrowski0
Okładka ksiązki - Cherub

Przeszłość upomni się o niego po raz ostatni. Zielonogórskie lato przerywa kolejna zbrodnia. Prokurator Brunon Kotelski zostaje bestialsko okaleczony...