Okładka książki - Bal na statku Wenecja

Bal na statku Wenecja

Rejs na statku Wenecja rozpoczyna się w Barcelonie, a kończy w Nowym Yorku. Jakub i Leonid wspólnie z innymi artystami umilają czas gościom, poprzez widowiskowe występy. Pewnego dnia ich uwagę zwrócił jegomość, który swoim opryskliwym traktowaniem ludzi, zakłóca spokój innym. Towarzysząca mężczyźnie młoda kobieta od pierwszego wejrzenia zaintrygowała Jakuba.

Ileż to razy czytaliśmy w recenzjach ,,nie byłem w stanie odłożyć tej książki”. Nie jest to może, stwierdzenie oryginalne, ale jak najbardziej w stosunku do tej historii prawdziwe. Bo czy książka nie jest jak dobry obraz, im dłużej się patrzy, tym więcej się dostrzega, bo siła tkwi w szczegółach.

Gdy bierzemy książkę do ręki na pierwszy rzut, fabuła wygląda na nieskomplikowaną. Jednak im bardziej zagłębiamy się w lekturę, tym więcej poznajemy zawiłości. Z rozdziału na rozdział odkrywamy coraz to nowe wątki, które tylko potęgują naszą chęć na odkrycie prawdy. Bo jest to jedna z tych powieści, którą nie czyta się, ale łyka się łapczywymi haustami, niczym wędrowiec spragniony wody na pustyni. Bo to, co przygotowała nam Anna Stryjewska to nie tylko wyjątkowe bajeczne opisy miejsc, w które zabiera nas ten wycieczkowiec. To zaskakujące zwroty akcji, sceny wciągające niczym ruchome piaski i niepozwalające na przerwanie czytania. Bo temat wykorzystywania seksualnego, czy też handel kobietami musi budzić niepokój i dezaprobatę.

Miałam zaplanowany wyjazd, więc książka musiała poczekać. Muszę przyznać, że ogromnie żałuję tego, że nie wzięłam się za nią wcześniej, gdyż autorka w stu procentach trafiła w moje gusta. Historia jest napisana lekkim językiem, nie męczy, lecz sprawia, że każda strona porywa w wir wydarzeń.

„Bal na statku Wenecja” to rejs luksusowym wycieczkowcem, to niezapomniana przygoda, niesamowite doznania, piękne widoki, ale i ogrom tajemnic każdego z pasażerów i dramat jednej z nich.
Książka z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl.

Informacje dodatkowe o Bal na statku Wenecja:

Kup książkę Bal na statku Wenecja

Lucyna. Zerwana nić
Anna Stryjewska0
Okładka ksiązki - Lucyna. Zerwana nić

Łódź lat 70. Betonowe ulice, czerwone tramwaje, lody Bambino, szara codzienność... Lucyna chce żyć inaczej niż matka, która pracuje w przędzalni na trzy...

Dama w kapeluszu
Anna Stryjewska0
Okładka ksiązki - Dama w kapeluszu

Poruszająca opowieść o przyjaźni między podziałami, miłości i dążeniu do realizacji marzeń... Młodziutka Apolonia, chcąc uniknąć kolejnych, brutalnych...