Oto jedna z najszybciej przeczytanych przeze mnie książek! Trzeba przyznać, że wciąga i intryguje od pierwszych stron. Nie jest to arcydzieło, na pewno też nie pozostanie w mojej pamięci na długo, ale zapewni dobrą rozrywkę przez 1 lub 2 dni 😉
To opowieść o bliźniaczkach, które w dzieciństwie zaczynają karierę filmową, co, jak można się domyślać, wpłynie na ich późniejsze życie. Jest tu wszystko, co dobry thriller powinien posiadać – tajemnica, traumatyczna przeszłość, skomplikowane relacje rodzinne, wzajemne pretensje i nierozwiązane konflikty. Autorka sporo miejsca poświęca także temu, jak wygląda życie „gwiazd” w LA i Hollywood – trzeba przyznać, że to straszne wizje, ale, jak można przypuszczać, prawdziwe.
Jeśli szukacie czegoś, co wyciągnie Was z niemocy czytelniczej, co porwie od pierwszych stron – czytajcie „Będę tobą”! Dostaniecie kawał niezłej rozrywki, może trochę zbyt „amerykańskiej” , ale nie będziemy się czepiać.
Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2022-09-28
Tytuł oryginału: I'll be you
Monika Kruszyńska
Kiedyś stanowiłyśmy jedność. Ja byłam nią, a ona mną. Trwałyśmy zawieszone w macicy naszej matki, a potem nagle rozdzieliłyśmy się na dwa życia - nowe, choć identyczne w każdym szczególe.
Czy na pewno wiesz, kto Cię obserwuje? Bestsellerowy thriller epoki Instagrama! Nina jest błyskotliwą oszustką. Razem ze swoim chłopakiem Lachlanem...
Trzy kobiety z rodziny Millerów, trzy różne historie. Matka i jej dwie córki odnajdują się w środku upalnego lata, gdy każda z nich przeżywa osobistą klęskę...
Ona była nią, ja byłam mną: ot, dwa odrębne byty. Jednak miejscami nakładałyśmy się na siebie, a dzieląca nas granica stawała się niewyraźna. Lubiłam taki układ. Mogłam być całkiem odrębną, wyjątkową osobą, pozostając jednocześnie częścią n a s. Już nigdy nie musiałam być sama.