Okładka książki - Bez filtra

Bez filtra

Główną bohaterką książki "Bez filtra" jest Aldona. Influencerka, żona, matka dwójki dzieci z pozoru prowadząca idealne życie. Jednak kiedy dowiaduje się od męża, że ich życie nie jest takie idealne pod wpływem chwili, pewnego ciastka i sporej dawki % popełnia wykroczenie. Wyrokiem sądowym otrzymuje karę w formie prac społecznych.
Dla Aldony ten wyrok to koniec świata. Problemy w związku, słabe relacje z dziećmi do tego uciekający obserwatorzy i współprace. Wszystkie problemy spadają na nią jednocześnie. Jednak zaczyna dostrzegać w tym wszystkim promyk nadziei. Otrzymuje wsparcie od przyjaciółki oraz pewnego obserwatora o tajemniczym nicku, z którym zaczyna ją łączyć coraz więcej.
Aldona swoją karę odbywa w trzech różnych miejscach. Każde z nich uczy i uświadamia jej coś innego. Dzięki tym pracom zaczyna dostrzegać jak wcześniej traktowała innych. Jej życie mimo sporej ilości pieniędzy i markowych rzeczy wcale takie wartościowe nie było.
Czy oprócz wizerunku uda jej się ocalić małżeństwo i relację z dziećmi? Kim okaże się tajemniczy obserwator? Czy Aldona zmieni swoje podejście do życia?
Na te pytania znajdziecie odpowiedzi podczas lektury. Choć Aldona mocno mnie irytowała to mimo wszystko jej kibicowałam w naprawie i reorganizacji swojego świata.
"Bez filtra" to pełna emocji i wzruszeń historia, która pokazuje, że życie w luksusie wcale nie musi być szczęśliwe. Są rzeczy, których nie da się kupić i dostać ze współpracy. Jednak do tych wniosków Aldona musiała dojść sama. Czy jej się udało? Tego Wam nie zdradzę 🤫
Czytając tę książkę w ogóle nie czułam, że to debiut! Pochłonięta poczynaniami Aldony nawet nie zauważyłam kiedy dotarłam do końca powieści 🙈
Jeśli szukacie pełnej emocji lektury to naprawdę warto sięgnąć po "Bez filtra". Oprócz śmiechu, gwarantuję Wam również łzy wzruszenia.

Informacje dodatkowe o Bez filtra:

Wydawnictwo: Mięta
Data wydania: 2024-06-26
Dodał/a opinię: MuzealniczkaCzyt

Zobacz opinie o książce Bez filtra

Kup książkę Bez filtra