Okładka książki - Bóg jest czerwony. Opowieść o tym, jak chrześcijaństwo przetrwało i rozkwitło w komunistycznych Chinach.

Po "Prowadzącym umarłych" nie mogłam doczekać się kolejnej książki Liao, ale trochę się rozczarowałam, jako że tematyka niespecjalnie przypadła mi do gustu. Wartościowa lektura, z której można się wiele dowiedzieć, jednak bardziej docenią ją Ci, których zgłębianie religijnego oblicza Chin fascynuje, a nie, jak w moim przypadku, zaledwie ciekawi.

Informacje dodatkowe o Bóg jest czerwony. Opowieść o tym, jak chrześcijaństwo przetrwało i rozkwitło w komunistycznych Chinach.:

Wydawnictwo: Czarne
Data wydania: 2014-04-18
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 978-83-7536-730-0
Dodał/a opinię: Olena

Zobacz opinie o książce Bóg jest czerwony. Opowieść o tym, jak chrześcijaństwo przetrwało i rozkwitło w komunistycznych Chinach.

Kup książkę Bóg jest czerwony. Opowieść o tym, jak chrześcijaństwo przetrwało i rozkwitło w komunistycznych Chinach.

Prowadzący umarłych. Opowieści prawdziwe. Chiny z perspektywy nizin społecznych
Liao Yiwu0
Okładka ksiązki - Prowadzący umarłych. Opowieści prawdziwe. Chiny z perspektywy nizin społecznych

Zbiór blisko trzydziestu wywiadów z przedstawicielami najniższych warstw chińskiego społeczeństwa. Wśród rozmówców Liao...

Za jeden wiersz. Cztery lata w chińskim więzieniu
Liao Yiwu0
Okładka ksiązki - Za jeden wiersz. Cztery lata w chińskim więzieniu

W lipcu 1989 roku, kiedy o czerwcowych wydarzeniach na placu Tiananmen dowiedział się już świat, Liao Yiwu, młody poeta wiodący dotąd beztroskie życie...