Okładka książki - Byłam na sprzedaż

Byłam na sprzedaż

💛„Byłam na sprzedaż” nie jest fikcją literacką.To najprawdziwsza historia autorki o swoim życiu i trudach codziennego,by wyrwać się ze swojego życia kierowanego przez najbliższych. Wszystkie przedstawione doświadczenia i wydarzenia są prawdziwe i w realistyczny sposób przedstawiają kolejne etapy życiowe autorki do dążenia do samodzielności w wolnym kraju.

💛Ta historia bardzo boli,bo widzimy prawdziwy koszmar autorki,która od najmłodszych lat miała zostać sprzedana.Z rodziną nie mogła dyskutować,ponieważ jej los leżał w ich rękach.Często nie była świadoma,co się tak naprawdę dzieje. Ucieczka z kraju pochłoniętym wojną,Talibowie chcących skrzywdzić,czy pragnienie nauki czytania i pisane było bardzo emocjonujące. Świadomość Sonity z każdym kolejnym rokiem wzrastała i chciała,by wyrwać się z kajdan przeznaczenia i spełniać swe marzenia,m.in byciu raperką.

❤Realizm histori i wydarzenia z życia Sonity zmusza do refleksji i ujrzenia prawdziwego życia młodych dziewczynek,której zostają sprzedane i cierpią katusze w aranżowanym małżeństwie. Emocje płyną z każdego rozdziału i zdarzeń z życia autorki. To jest atut tej powieści i polecam każdemu,kto kocha historię oparte na faktach-Polecam💛

Informacje dodatkowe o Byłam na sprzedaż:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2026-06-11
Tytuł oryginału: Sonita: My Fight Against Tyranny and My Escape to Freedom
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Tagi: Biografie i literatura faktu Biografie fabularyzowane Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Byłam na sprzedaż

Kup książkę Byłam na sprzedaż