Okładka książki - Can't let go

Can't let go

"Ponownie zawładnęły nią nerwy. Tak na nią działał — w krótkiej chwili zamieniała się przy nim w wulkan emocji, szczególnie tych złych. Zacisnęła ukryte w kieszeniach dłonie w pieści i jeszcze mocniej szczękę, aż zatrzeszczały jej zęby."

Melissa zdecydowała się na studia w Nowym Jorku, aby być bliżej swojego ukochanego Chrisa. Na miejscu okazuje się, że chłopak ma inne plany i zrywa z nią. Rzucona dziewczyna musi odnaleźć się sama w nowym miejscu, zdana na samą siebie. Wtem na imprezie bractwa poznaje grupę wyjątkowych Irlandczyków. Nie wszyscy są jednak tacy mili, jeden osobnik zwany Noelem wykazuje niechęć do dziewczyny.

O co w tym chodzi? Czemu chłopak jest tak wrogo nastawiony do dziewczyny? I czy powiedzenie "Kto się czubi, ten się lubi" znajdzie tu swoje odzwierciedlenie?

Przed sobą mam kolejny debiut. Powiem Wam, że trafiłam w dziesiątkę z wyborem tej historii. Autorka potrafiła mnie tak zaczarować swoim stylem pisania, że nie sposób było się oderwać od czytania książki. Jestem bardzo zadowolona.

Z początku nie za bardzo mogłam się wczuć w fabułę. Trwało to zaledwie 2-3 rozdziały, bo po nich już przepadłam. Zaciekawiona zostałam przez autorkę przygodami Melissy i śledziłam jej losy z przejęciem.

Nie mogłam tylko zrozumieć pewnego zachowania naszej głównej bohaterki. Niestety nie mogę zdradzić szczegółów, bo popsuje Wam całą zabawę. Tym samym zyskała u mnie minusa, który już do samego końca pozostał.

Z męskim bohaterem było znów na odwrót. Z początku myślałam, że jest coś z nim nie tak. Jego zmienne zachowania mogły doprowadzić człowieka do lekkiej irytacji. Jednak im bliżej i głębiej go poznawałam, tym bardziej go polubiłam. Choć na końcówce historii zrobił nam psikusa i sama do końca nie wiedziałam, jaki się zachowa, to nadal miał moją sympatię.

Podobała mi się również relacja przyjaciół przedstawiona w całej historii. Oprócz naszych głównych bohaterów spotkamy tam jeszcze wiele barwnych postaci. Przyjaciele mogli w każdej chwili liczyć na swoje wsparcie i to jest piękne.

Lubię poznawać nowych autorów, daje mi to swego rodzaju różnorodność. Ten debiut w moim odczuciu wypadł bardzo fajnie. I mam nadzieję jeszcze usłyszeć o autorce.

Informacje dodatkowe o Can't let go:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-04-05
ISBN: 9788383205205
Dodał/a opinię: Anitka_170

Zobacz opinie o książce Can't let go

Kup książkę Can't let go