Okładka książki - Cantoras

Cantoras

Opowieść o ogniu, który płonie w naszych duszach. I o tych, którzy potrafią go rozniecić. Oraz o domu, w którym można kochać prawdziwie.

Jest to historia pięciu różnych kobiet, które w Urugwaju, u szczytu wojskowej dyktatury, odnajdują w sobie nawzajem kochanki, przyjaciółki, a wreszcie rodzinę.

„Cantoras” to powieść niezwykle istotna i na czasie. To powieść, która w moim odczuciu może zostać bestsellerem.

Jest to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i muszę przyznać, że jestem nim oczarowana. Jej styl pisania jest nie tylko obrazowy, ale i poruszający. Porusza temat ciężki jakim jest sytuacja społeczności w Urugwaju za czasów wojskowej dyktatury. Trafnie opisuje strach i ucisk, brak tolerancji wobec osób homoseksualnych. Zresztą homoseksualizm był tam wtedy poważnym wykroczeniem. Jednak pięć kobiet odnajduje w sobie siłę, aby tak naprawdę przeciwstawić się tej dyktaturze. Znajduje siłę, aby odnaleźć własne szczęście i przede wszystkim odszukać swoją kobiecość. To jak autorka pisze o kobiecości jest czymś niesamowitym. Pozwala swoim bohaterką podejmować trudne i niebezpieczne decyzje. Opisuje ich drogę do odnajdywania własnej tożsamości, kobiecości i szczęścia.

Jest to historia o pięciu kobietach, których losy wzajemnie się przeplatają i ukazują jak ciężko było żyć w Urugwaju. De Robertis nie owija tutaj w bawełnę i za sprawą tak naprawdę pięknych słów potrafi bezlitośnie opisać system, który był wręcz brutalny. Jest to historia o miłości tej pięknej, prawdziwej, ale i zakazanej. To opowieść o wspólnocie i sile ducha.

„Cantoras” to książka jakich potrzebuje nasz rynek wydawniczy. Jest to książka o kobietach, dla kobiet. Ma ona dodawać niezwykłej siły i udowadniać, że nie można bać się walczyć o swoje. Zdecydowanie polecam!

Informacje dodatkowe o Cantoras:

Kup książkę Cantoras

Perła
Carolina De Robertis0
Okładka ksiązki - Perła

Dwudziestoletnia Perla Correa jest jedynaczką wychowaną przez oziębłą matkę i purytańskiego ojca – oficera marynarki wojennej. W kraju, w którym...

Bogowie tanga
Carolina De Robertis0
Okładka ksiązki - Bogowie tanga

Argentyna, rok 1913. Schodząc ze statku w Buenos Aires, Leda, siedemnastoletnia Włoszka, nie ma pojęcia, że jej poślubiony per procura mąż, dla którego...

Opad
Opad