"Mając nadzieję, że kiedyś tu wrócę... Dziękuję, Toskanio, że pomogłaś mi oszaleć!" - taką dedykację napisała Marcelina na swoim biustonoszu i zawiesiła go na lampie w jednej z toskańskich knajpek.
Zaciekawiłam was?
A więc zapraszam na krótką recenzję ⬇️
Książkę czytałam kilka dni. Nie będę ukrywać, że zwyczajnie chciałam delektować się tą historią, zatracić się w niej. Chociaż, gdybym się uparła, to przeczytałabym w jeden dzień, gdyż pióro autorki jest lekkie i przyjemne.
Ta książka to doskonałe połączenie przewodnika kulinarno-turystycznego z gorącym romansem. Żałuję, że do książki wydawnictwo nie dołączyło tych wyśmienitych dań i wybornych win. Byłam cały czas głodna podczas czytania. Nie da się nie zauważyć, że autorka zna się na rzeczy i doskonale wie o czym pisze. Opisy zarówno potraw, jak i krajobrazów były realistyczne i fascynujące. Podróż po Toskanii była niesamowita i bardzo się cieszę się, że mogłam ją odbyć wraz z bohaterami.
Sama historia bardzo mi się spodobała. Zarówno nietuzinkowy pomysł, jak i doskonała realizacja. Na początku nie mogłam się wczuć w relację pomiędzy bohaterami. Wydawało mi się, że wszystko między nimi działo się ciut za szybko. Ale chyba właśnie taki był zamysł autorki, żeby zestawić dwójkę Polaków o typowo włoskich temperamentach i na włoskiej ziemi i zobaczyć co z tego wyjdzie.
Marcelina i Daniel, skromna dziennikarka, a na dodatek mężatką i pewny siebie playboy-celebryta. Dwa różne światy, ale wspólne pasje. Czy młodej redaktorce przeprowadzającej wywiad z synem legendy polskich programów kulinarnych uda się zachować profesjonalizm i nie ulec czarowi przystojnego celebryty? Na to pytanie chyba nie muszę odpowiadać.
Było gorąco, aż iskrzyło i zapierało dech w piersiach. Niekiedy było słodko, a niekiedy wytrawnie. A najważniejsze, że było przyjemnie i ze smakiem.
Nie mogę nie wspomnieć, że po raz kolejny zostałam fanką najlepszej przyjaciółki głównej bohaterki. Kaśka wymiata. Dla samych jej tekstów warto sięgnać po tę książkę. #kaśkateam 😁
Kochani, to kolejny smakowity debiut, który z całego serca polecam.
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2021-07-07
Anastasiya Adryan
„Terapia wstrząsowa” to romantyczna historia wzbogacona o wątek psychologicznej zabawy.Milena porzuca swojego narzeczonego Patricka i postanawia...
Wspomnienia mogą doprowadzić cię do miejsca, z którego nigdy nie będziesz chciała wrócić.A gdyby tak zostawić za sobą wszystkie problemy i wrócić do miejsca...