Okładka książki - Cena szczęścia

Cena szczęścia

Tom 2 cyklu Saga rodu Cantendorf
Inne wydania:

Czytanie serii jednym ciągiem jest rewelacyjnym doświadczeniem, nie trzeba opuszczać świata wykreowanego przez autorkę, można żyć problemami bohaterów, współodczuwać ich emocje i nie bać się że książka za szybko się skończy. A emocji w tomie drugim zdecydowanie nie braknie.

Młodziutka, zakochana siłą pierwszego zauroczenia Kate zmienia się w damę. Za sprawą madame Eleonory poznaje tajniki dworskiej etykiety, wspiera ja także wiedźma Alice. Kate choć bała się wiedźmy, nie kierowała się w życiu wyłącznie uprzedzeniami i opiniami innych, ale włączała rozum, kiedy działy się ważne rzeczy i wyrabiała sobie o nich własną opinię. Między kobietami zaczyna rodzić się przyjaźń.

Hrabia Aleksander nareszcie znajduje prawdziwą miłość. Wydaje się że nic nie jest w stanie zagrozić szczęściu. Jednak jak mówi sam tytuł szczęście ma swoją cenę, a w tym wypadku może być ona bardzo wysoka. Życie w najmniej spodziewanym momencie wystawi rachunek za błędy młodości.
"Prawdziwą władzę może zyskać ten, kto pozna sposób tworzenia czegoś, co ma o wiele większą moc [niż złoto]. Miłość."

Siegając po Sagę rodu Canterdorf nie bójcie się stwierdzenia, że to powieść historyczna. Nie chodzi tutaj o daty, czy wydarzenie, które możemy pamiętać (lub nie) z lekcji historii. Chodzi tutaj o pokazanie obyczajowej strony epoki, konwenansów, podziałów społecznych, stylu życia.  Porównuję tę sagę do twórczości Jane Austen, ale z wielkim ukłonem dla pani Krystyny Mirek za lekkie pióro.

Cena szczęścia to nie tylko lekki romans historyczny, ale powieść która obnaża ludzką duszę, pokazuje motywacje które prowadzą do intryg i działania na szkodę innych. To powieść która pokazuje prawdziwą miłość pełną szacunku, zaufania i oddania.

Informacje dodatkowe o Cena szczęścia:

Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2017-05-01
Tłumaczenie: brak
Dodał/a opinię: Marysia Kasperczak

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Cena szczęścia

Kup książkę Cena szczęścia

Zauroczenie
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Zauroczenie

CZASEM JEDNA POZORNIE DROBNA DECYZJA MOŻE ZMIENIĆ LOS CAŁEJ RODZINY. Matylda Sawicka nie zdaje sobie sprawy, czym ryzykuje, kiedy postanawia wynająć...

Słodkie życie
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Słodkie życie

Kornelia Rudzka wreszcie opuszcza dom rodzinny. Nie jest to łatwe, jeśli spędziło się w nim prawie 30 lat. Kornelia nie wierzy w siebie, wyprowadzka to...