Okładka książki - Chłopcy, których kochano za mocno

Chłopcy, których kochano za mocno

Okładka tej książki przyciągnęła mój wzrok. Widzimy młodego mężczyznę z wąsem, w różnych odcieniach. Ciekawy projekt, mam nadzieję, że przyciągnie jeszcze wiele innych spojrzeń i zachęci, by kupić, a następnie przeczytać tę powieść.
Niestety nie posiada skrzydełek, więc nie ma dodatkowej ochrony przed uszkodzeniami mechanicznymi. Kremowe stronice, duża czcionka, literówek brak. Odstępy między wersami i marginesy zostały zachowane. Wasze oczy się nie przemęczą. ;)

Pierwsze spotkanie z autorem, mogę przyznać, przebiegło pomyślnie. Nawet bardzo pomyślnie. Czyta się lekko, przyjemnie, be jakichkolwiek przeszkód. Słownictwo nie jest górnolotne, a wręcz proste. Nie spodziewałam się, że aż tak mi się spodoba ta historia i szczerze mówiąc, nie mogę się doczekać, aż przeczytam inny tytuł tego pisarza, a mianowicie "Dziewczyny, które miał na myśli". Cenię autora za stworzenie naprawdę pokopanej historii, ale dużo z tego, co ma tu miejsce dzieje się w naszym świecie. Sam tytuł, który brzmi bardzo realistycznie... I nawet przed tą lekturą, wiedziałam, że takie rzeczy, jakie opisuje pan Kazimierz, niestety mają miejsce... Więc zdecydowany plus za lekkość oraz realność.

Bohaterów mamy tutaj kilku, ale nie chcę zbyt wiele zdradzać, więc wypowiem się ogólnikowo. Każdy z nich jest inny, chociaż jeden element łączy ich wszystkich. Jaki? Tego też Wam nie zdradzę. Wielu z nich wydawać się może zgoła inny w oczach pozostałych bohaterów, jednak gdy przerzucicie się na ich myślenie, oj możecie się zdziwić. Sama nie spodziewałam się takiej... bezpośredniości... Jednak... to samo życie. Postacie są jak najbardziej realistyczne, nie papierowe i bezbarwne.

Kurcze, aż sama nie wiem, co jeszcze mogłabym o niej napisać, tak, by nie zdradzić Wam za wiele... Wiem jedno, jeśli lubicie kryminały, to ten jak najbardziej polecam. Jest akcja, jest sensowna fabuła. Są wydarzenia, które sprawiają, że akcja biegnie bardzo szybko. A samo zakończenie? Cóż, nie tego byśmy się spodziewali, zdecydowanie.
Myślę, że jest to książka dla osób zdecydowanych i oswojonych z trupami. Jest ich kilka w tej pozycji i myślę, że jeśli ktoś nie ma mocnych nerwów, to nie ma co się na nią porywać.

Nie przedłużając, po prostu ją Wam polecam. Niech dowodem na to będzie fakt, że poluję na kolejną powieść autora, a gdyby nie przypadła mi do gustu, tak by po prostu nie było. :)

Informacje dodatkowe o Chłopcy, których kochano za mocno:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2020-01-31
Dodał/a opinię: Angelika Ślusarczyk

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Chłopcy, których kochano za mocno

Kup książkę Chłopcy, których kochano za mocno

Kobiety, które neinawidzą
Kazimierz Kyrcz Jr. 0
Okładka ksiązki - Kobiety, które neinawidzą

Od dawna nie odnotowano nowych ofiar Kuby Szpikulca. Jego sprawę, ku rozczarowaniu komisarza Bednarskiego, przejmuje Archiwum X. Kiedy jednak na terenie...

Femme Fatale
Kazimierz Kyrcz Jr.0
Okładka ksiązki - Femme Fatale

Czy przyszło wam kiedyś do głowy, że przemiła sąsiadka z parteru cichcem planuje wasze morderstwo? Albo że starszy pan, z którym codziennie jeździcie...