Okładka książki - Choose Cthulhu 8: Święto

Choose Cthulhu 8: Święto

Tom 8 cyklu Choose Cthulhu

To z czym dziś przychodzę dla mnie jest totalnie nowe choć jest to już ósmy tom serii Choose Cthulhu tym razem na tapet wjeżdża Święto, które jest odpowiednikiem powieści @h_p_lovecraft

Czym jest Święto? Grą Paragrafową dzięki, której sami kreujemy losy bohatera wypierając gdzie i w jakich okolicznościach spotkamy się dalej w fabule.

A więc o bohaterze - jest nim młody mężczyzna, który pozostawiwszy w domu ciężarną żonę wyruszył na rodzinną uroczystość , która odbywała się w miejscowości, w której nigdy wcześniej nie było mu dane być.

Już w chwili gdy się w niej pojawia podskórnie czuje, że coś jest nie tak gdyż miasto spowija mrok i jakaś niesamowita atmosfera. Dodatkowo w mieście znajduje się replika Necronomiconu w dodatku nie wiadomo skąd się tam wzięła i komu służy. Trzeba to sprawdzić.

Wcielając się w postać głównego bohatera przyjdzie nam zaryzykować odkrycie mrocznych tajemnic i własnego życia... Lekko nie będzie.

Ta książka jest przepięknie wydana. Zapach druku idealnie komponuje się z przeżywaną przygodą. Najważniejsze jednak jest to, że nawet jeśli podobnie jak ja, wcześniej nie mieliście pojęcia o istnieniu tej serii możecie zacząć od tego tomu.

Książkę otrzymałam z klubu recenzenta @nakanapie.pl

Z całego serca polecam nie tylko jako książkę, ale także jako miłą odmianę od tradycyjnych planszówek.

Informacje dodatkowe o Choose Cthulhu 8: Święto :

Data wydania: 2022-11-01