📚 RECENZJA PRZEDPREMIEROWA📚
Tytuł: "Chwila bez rutyny"
Autor: Robert Fujak
Wydawnictwo: Magia Słów
Premiera: 9.01.2024
#współpracareklamowa
Jak tam wasze samopoczucie w Nowym Roku? Macie jakieś postanowienia na Nowy Rok?
Po przeczytaniu tej książki miałam wielki mętlik w głowie i ciężko mi było zebrać myśli. Pierwszy raz w życiu miałam tak wielki problem z napisaniem recenzji.
To historia czterech par, które poszukują szczęścia i zmagają się z okrucieństwem matki natury.
Robert zakochuje się w Melodi , która wraca do Polski kierując się dziwnymi przeczuciami. Mężczyzna ma obsesję na jej punkcie.
Basia i Mateusz oczekują narodzin swojego pierwszego dziecka,lecz w wyniku huraganu który uderzył w Wrocław muszą uciekać,a na dodatek muszą jechać do szpitala gdyż Basia się źle poczuła?
Kolejną parą jaką poznajemy jest Agnieszka i Adam.Ich przypadkowa znajomość zaczyna przeradzać się w coś poważnego.
Poznajemy również małżeństwo Pauliny i Wiesława którzy pozbywają się jednej z córek że względu na majątek. Żyją w luksusach i bogactwie i uważają że są niezniszczalni. Jednak huragan zweryfikuje ich założenia.
To było moje pierwsze spotkanie z twórczością autora, która uważam za niezbyt udane. Pomysł na książkę autor miał dobry ,lecz coś mi tu brakowało.
Zbyt słabo rozwinięte wątki. Dialogi napisane zbyt chaotycznie. Tutaj wszystko dzieje się z dnia na dzień i zbyt szybko.
Na przykład Agnieszka i Adam jednego dnia się poznają i w tym samym dniu zostają parą i planują wspólną przyszłość.To mnie bardzo irytowało.
Styl pisania autora jest bardzo prosty. Pisząc ją popełnił tam wiele błędów stylistycznych. Są tam liczne powtórzenia. Autor zostawia nas z wieloma pytaniami,więc mam nadzieję że będzie kontynuacja. Miałam wielkie oczekiwania co do tej książki ale zawiodłam się na niej.
Mam nadzieję że autor popracuje trochę nad tekstem i składnią to kontynuacja będzie czytało się lepiej.
Wydawnictwo: Magia Słów
Data wydania: 2024-01-09
Iza Naglik
Mateusz w wieku 20 lat został wdowcem. Jego żona została porwana, a sprawcy zażądali okupu. Mężczyzna postanowił uwolnić ją na własną rękę. Gangsterzy...