Sięgając po ten tytuł miałam wrażenie, że będzie to romans z nutką pikanterii.
Nieco się zdziwiłam, gdy już od pierwszych stron uderzyło we mnie takie napięcie s*ksualne, że aż ja je czułam.
I wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że ogromna a właściwie prawie cała treść opierała się na fizyczności.
Fabuła romantyczno obyczajowa została skrócona i spłycona do minimum, chociaż w późniejszym czasie nieco zaczęła się rozwijać i stanowić uzupełnienie poprzednich wydarzeń.
Podobało mi się, że książka jest napisana w formie pierwszoosobowej, taką lubię najbardziej i najłatwiej mi się taką formę narracji czyta.
Mamy postać kobiecą, która mimo młodego wieku bardzo dużo doświadczyła już w życiu.
Pomimo tego, co przeszła, moim zdaniem stanowczo zbyt łatwo ufa mężczyznom.
Do tego miliarder, który przyzwyczajony jest brać i dostawać wszystko to, co zechce.
Zaborczy, zazdrosny, wymagający ale też piekielnie gorący ze świetną kondycją.
Pewne rzeczy dzieją się dla mnie zbyt szybko.
O ile rozumiem fizyczność o tyle psychiczne i uczuciowe zaangażowanie nie powinno eskalować tak szybko.
Całość pędziła w zawrotnym tempie, poprzez mnóstwo zbliżeń i delikatnie przyziemne sprawy.
Z pewnością jest to książka do przeczytania dla relaksu, gdzie nie trzeba się zastanawiać o co tu chodzi bo pomimo rzekomej miłości to główną rolę tu gra tytułowe ciało.
Kolejne tomy mają nieco inne tytuły i jestem ciekawa, czy w nich autorka postawi bardziej na psychikę i rozwój relacji czy także będzie to jednak fizyczność.
W sumie tom Dusza może sugerować, że poznamy bohaterów od innej strony.
Zamierzam to sprawdzić.
Przeczytałam książkę w całości, co oznacza, że nie jest taka zła bo są książki, których nie kończę.
Więc na pewno do przeczytania ale czy zrobiłabym reread? Nie sądzę, dla mnie jest to książka na jeden raz, przeczytać i iść dalej więc dostała 6/10 gwiazdek ode mnie.
Warto samemu ocenić, zależy czego szukacie w książce jednak tu śmiało mogę ostrzec, że książka jest według mnie bardziej e*otykiem niż romansem.
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2018-01-17
Bookszonki
Niczym magnes przyciągam złych i kontrolujących mężczyzn. Chase, mój biznesowy potentat i miłość mojego życia, myśli, że może mnie ochronić... Nie może...
Byłam martwa. Wreszcie ujrzałam, czym jest prawdziwa miłość, uwielbienie i ten rodzaj oddania, które tylko twoja bratnia dusza, twoja druga połowa może...