Okładka książki - Cień anioła

Cień anioła

"Cień anioła" Iwony Czarkowskiej należy do fantastyki. Opowiada historię chłopaka który na pierwszy rzut oka nie wyróżnia się niczym szczególnym. Wszystko jednak się zmienia kiedy Karol wpada na anioła. A potem na każdym kroku widzi anioły. Jest ich coraz więcej.
Czemu Karol wodzi anioły? Czego one od niego chcą ?
Jakie mają intencje?
Karol Sobota jest zwyczajnym chłopakiem z normalnymi problemami. Co sprawia że jest taki wyjątkowy i widzi anioły?
Powieść porusza takie tematy jak przyjaźń, fantastyka, rodzina, kłamstwo, zdrada, zabójstwo, intryga i wiele wiele innych.
Powieść pokazuje że nie wartość pozorom. Oraz pokazuje że na każdym kroku można spotkać fałszywych ludzi którzy myślą tylko o sobie.
Jeśli zaś chodzi o całą książkę to cóż książka jakoś nie porywa ale nie jest też nudna. Coś się w niej dzieje jednakże nie jest do końca dopracowana. Zwłaszcza zakończenie pozostawia wiele do życzenia. Jednak myślę że dla zabicia czasu jest to dobra lektura.

Informacje dodatkowe o Cień anioła:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2012-05-30
ISBN: 978-83-259-0489-0
Dodał/a opinię: Roksana

Zobacz opinie o książce Cień anioła

Kup książkę Cień anioła

Smok Maciuś na urodzinach babci
Iwona Czarkowska0
Okładka ksiązki - Smok Maciuś na urodzinach babci

Pierwsza wyprawa do Kalinowej Doliny od czasu przeprowadzki. Aż nie chce się wracać do Wielkiego Miasta. Seria dla dzieci wzbogacona multimediami...

Dieta bez węglowodanów
Iwona Czarkowska0
Okładka ksiązki - Dieta bez węglowodanów

Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób...