Okładka książki - Cień

Cień

Malwina znajduje się w trudnej sytuacji finansowej i jest zmuszona wynająć pokój w swoim domu. Kobieta nie spodziewała się tak szybkiej odpowiedzi na jej ogłoszenie. Pokój wynajmuje trochę starsza od głównej bohaterki Sara. Pojawienie się Sary w życiu Malwiny spowoduje istny chaos, niczym w efekcie domina dochodzi do dziwnych i coraz bardziej niepokojących wydarzeń.

Czy Malwina jest w niebezpieczeństwie? Czy jest ktoś kto chciałby ją skrzywdzić? I dlaczego?

Z jednej strony jest to dobrze napisany thriller psychologiczny. Przedstawianie historii  "teraz i kiedyś" uwielbiam, uważam, że to wzbogaca fabułę książki. Do czego doprowadzą krzywdy i żal wyrządzone przed laty? Skrzętnie pielęgnowane i skrywane?

Średnie tempo akcji sprawia, że lektura ani nie jest nużąca ani przyprawia o zawrót głowy. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, czyli im dalej w las tym bardziej jesteśmy ciekawi motywu. Bo jeśli o sprawcę chodzi to jest to jasne już praktycznie na samym początku, przynajmniej dla mnie, co nie ukrywam było trochę rozczarowujące, bo jednak liczyłam tutaj na jakiś twist i zaskoczenie.

Gwarantuję jednak, że zakończenie wywoła uśmiech na Waszej twarzy.

Ciekawa propozycja na leniwy wieczór z książka i kubkiem gorącej herbaty.

Informacje dodatkowe o Cień:

Wydawnictwo: Mięta
Data wydania: 2023-01-25
Dodał/a opinię: zaczytanababka

Zobacz opinie o książce Cień

Kup książkę Cień

Nic nie zapowiadało tego, co się stanie. Nic nie stanęło nam na przeszkodzie. A przecież mogliśmy zaspać, mogło zacząć padać, mógł mnie chociaż rozboleć brzuch. Wtedy nie wyszlibyśmy z domu.Niestety, to był zwykły poranek. A do tego nasz ulubiony dzień tygodnia.

Zemszczę się, a potem będzie już tylko dobrze.

Więcej cytatów z tej książki

Mgła
Kamila Bryksy 0
Okładka ksiązki - Mgła

Czasami najlepsze, co możesz zrobić, to podjąć bardzo złą decyzję Ewelina Dobrzycka straciła pamięć. Nie wie, jak znalazła się w centrum handlowym. Nie...

Sowniki
Kamila Bryksy0
Okładka ksiązki - Sowniki

Rodzinna tajemnica ze spowitej mgłą podlaskiej wsi Śmierć ukochanej żony w wyniku wypadku jest dla Bernarda końcem dotychczasowego życia. Od tamtej chwili...