Poznajcie pięcioletnią Franię, która stanie się dla Waszych dzieci wzorem wytrwałości. Dzięki tej uroczej bohaterce najmłodsi nauczą się dążyć do celu, nie poddawać się przy napotkanych trudnościach, wspierać innych oraz planować swoje działania. Przedstawiam trzy wciągające opowieści, które nie tylko bawią, ale przede wszystkim uczą ważnych wartości 😊
🧡 W pierwszej historii Frania próbuje skakać na skakance, jednak nie wszystko idzie po jej myśli. Na szczęście może liczyć na wsparcie taty.
🧡 W drugiej opowieści buduje labirynt z klocków domino, ale zadanie okazuje się trudniejsze, niż się spodziewała. Rysiek chętnie jej kibicuje i próbuje pomóc.
🧡 W trzeciej przygodzie Frania gubi swojego towarzysza Królika Stefana. Z pomocą mamy opracowuje plan poszukiwań, który ma pomóc jej odnaleźć zaginionego przyjaciela.
W każdej historii Frania zwraca się do młodych czytelników z pytaniem: „Jak myślicie- co zrobiłam?”. Ten prosty zabieg angażuje dzieci zachęcając je do refleksji, dialogu i analizowania własnych wyborów.
Razem z Franią dzieci uczą się wytrwałości. Te trzy krótkie, ale bogate w treść opowieści bliskie są codziennym doświadczeniom każdej rodziny. Całość dopełniają piękne, kolorowe ilustracje, które nie tylko przyciągają wzrok, ale również sprawiają, że lektura staje się jeszcze przyjemniejsza.
To wyjątkowa książka dla całej rodziny, wspierająca rozwój emocjonalny i społeczny dzieci 😊
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-09-18
Marzena Kostuń
Wyjątkowe bajki na dobranoc, których przeczytanie zajmuje 5 minut! Jak złoty dzwoneczek pomógł barankowi wrócić do mamy? Co ważnego...
Cześć, mam na imię Frania. Mam tyle samo lat, co placów u ręki, czyli pięć. Mam też piętrowe łóżko i starszego brata Ryśka. I jeszcze siostrę Anielkę,...